Lenen – rentekrediet

0
900
blog placeholder

Rentekrediet is de meest flexibele vorm van krediet die er bestaat. Het wordt dan ook niet voor niets steeds populairder. De maandlasten van een rentekrediet bestaan alleen uit rente, niet uit aflossing.

 

Oneindige looptijd

De looptijd van het rentekrediet is oneindig, omdat u niets aflost en alleen rente betaalt. Mensen in Nederland van 18 tot 70 jaar, met een vast inkomen – geen uitkering van de sociale dienst of de WW – kunnen in aanmerking komen voor het afsluiten van een rentekrediet.

 

Eerst een kredietlimiet

Voordat u een rentekrediet afsluit, moet u eerst een kredietlimiet afspreken. Dit is het maximale bedrag dat u kunt opnemen. Bij de meeste geldverstrekkers is dat minimaal € 12.500,-. Daarmee gebruikt u een rentekrediet dus bij grote bestedingen. U hoeft – net als bij het doorlopend krediet – niet het totale bedrag op te nemen. Een groot verschil tussen het doorlopend krediet en het rentekrediet, is dat het doorlopend krediet juist gebruikt kan worden voor kleinere uitgaven.

Bij het afsluiten van een rentekrediet verplicht u zich tot het iedere maand terugbetalen van de kosten – fiscaal aftrekbaar, alleen rente – over het kredietsaldo dat u hebt opgenomen.

 

Maandlasten afhankelijk van kredietsaldo

Doordat u op ieder moment het geld kunt aflossen of weer een deel kunt opnemen, zijn uw maandlasten afhankelijk van het kredietsaldo van die maand, met andere woorden: het bedrag dat u daadwerkelijk hebt opgenomen. Het is ook helemaal aan u hoe u het krediet uiteindelijk inlost.

 

Voordeel bij verbetering van uw eigen huis

Een groot voordeel aan het rentekrediet is dat wanneer u het geld gebruikt voor de verbetering van uw eigen huis – dus door een verbouwing, reparatie of renovatie – de rente fiscaal aftrekbaar is. Daardoor vallen de maandlasten lager uit.

 

Nog meer voordelen

Het rentekrediet is een geschikte lening voor mensen die na een langere looptijd meer geld zullen beschikken. Een groot voordeel is dat er geld geleend wordt tegen een relatief lage rente, geldbedragen boetevrij kunnen worden afgelost en eenmaal afgeloste bedragen opnieuw kunnen worden opgenomen.

 

Lening vergelijk

Het rentekrediet is behoorlijk populair geworden de afgelopen jaren. Het is een flexibele vorm van krediet en in het bijzonder geschikt voor grote uitgaven. De rente die over deze lening gaat is zeer laag. Doordat u alleen rente betaalt – en dus geen aflossing – zijn ook de maandlasten heel erg laag en variëren zij, daar ze afhankelijk zijn van het geld dat u die maand hebt opgenomen. Voor het afsluiten van deze lening zijn geen extra kosten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here