Lenen – creditcard

0
937
blog placeholder

Gebruik maken van een creditcard is zeer zeker ook een vorm van geld lenen. Want wanneer u gebruik maakt van een creditcard koopt u namelijk iets, wat u pas na een maand terugbetaalt aan de creditcardmaatschappij. Op die manier leent u geld. Hoewel dit een snelle en efficiënte manier is van betalen, daar een creditcard vrijwel overal geaccepteerd wordt, kan het ook een dure vorm van geld lenen zijn.

 

Makkelijk door brede acceptatie

Vanwege de brede acceptatie wordt het betalen met een creditcard makkelijk. Het tonen van de pas en een handtekening zijn meestal al voldoende om een betaling te mogen doen. Er is zelfs een pincode aan de creditcard toegevoegd, in een tijdperk dat het betalen onveilig werd. Hiermee is deze vorm van betalen nog veiliger geworden.

 

Directe verbinding met de kaartuitgever

Bij het betalen middels de pinpas, is een directe verbinding met de creditcardinstelling van groot belang. Ook als deze verbinding niet aanwezig is, valt te betalen middels een handtekening.

 

Een grote stap in het betaalgemak

De introductie van de chip op de creditcard is een grote sprong vooruit in de ontwikkeling van het betalen met een creditcard. Het betalen is zo nog makkelijker geworden. Door de chip op de pas, wordt de pincode herkend, zonder een verbinding met de creditcardinstelling. Het is afhankelijk van het krediet van de rekeninghouder, hoeveel geld er via de creditcard kan worden opgenomen.

 

Aflossen in termijnen

Creditcards bieden ook de mogelijkheid om de bedragen die zijn uitgegeven in termijnen af te lossen, in plaats van in één keer aan het einde van de maand. Dit is echter een verkapte lening, die heel duur is. Want de rente die u dan betaalt is fors, zeker omdat die kan oplopen tot boven de vijftien procent.

 

Echte lening aangaan is raadzamer

In plaats van uw bedrag uit te laten staan bij uw creditcardmaatschappij of bank, is het raadzamer om een echte lening aan te gaan, als u veel geld nodig heeft of uit wilt geven. De rente voor een echte lening ligt een stuk lager en is daardoor ook een stuk voordeliger.

 

Let op! Automatisch aflossing in termijnen

Sommige creditcardmaatschappijen hebben bij aanmelding de betaling automatisch op aflossing in termijnen staan. Dit kost veel geld. Als dat niet uw bedoeling is, zorg er dan voor dat u contact opneemt met de creditcardmaatschappij om dit te wijzigen.

 

Lening vergelijk

Betalen met een creditcard is ook een vorm van lenen, zij het een behoorlijk dure aangezien de rente op kan lopen tot maar liefst vijftien procent. Door met een creditcard te betalen betaalt eigenlijk de kaartuitgever een bepaald artikel voor u en wordt van u verwacht dat u dit weer terugbetaalt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here