Lekkere boterham voor de lunch

0
1076
blog placeholder

Kip met aubergine

Kip is enorm veelzijdig en kan met van alles gecombineerd worden. Toch kan je kip een stuk verrassender maken dat slechts met een blaadje sla en een tomaatje op een boterham te leggen.

Wat heb je nodig?

· brood naar keuze, volkoren, tarwe … is afhankelijk van je smaak

· kip

· ei

· Aubergine

· groene pesto

· boter

· olijfolie

· zwarte peper

Hoe maak je het klaar?

De kipfilets en eieren (hard) koken in ruim water en tegelijkertijd de aubergine in plakjes snijden en met wat olijfolie even aanbakken. Zodra de kip gekookt is, deze een beetje af laten koelen en leg het op keukenpapier om het vocht erin te laten trekken. De aubergines ook uit laten lekken en intussen kan brood geroosterd worden.

Het lekkerste is het als het allemaal nog een beetje warm is, dus de snee brood met boter insmeren en  meng het met een mespuntje groene pesto. Dan wat plakjes kip erop leggen en op de andere snee brood doe je hetzelfde (zorg dat het dunne reepjes kip zijn. Leg op de ene snee brood vervolgens wat plakjes aubergine en ei en doe er wat peper overheen. De sneetjes brood op elkaar leggen en een beetje aandrukken. Eventueel met een houten cocktailprikker de boterhammen vastzetten.

Parmaham met pittige kaas

Parmaham is best veelzijdig, maar op een of andere manier wordt het maar niet echt erg populair. Een lekker aparte boterham kan er overigens prima mee aangekleed worden.

Wat heb je nodig?

· grof volkoren brood

· parmaham

· 20 of 30+ kaas met sambal

· basilicum

· olijfolie

· boter

· zwarte peper en zeezout

Hoe maak je het klaar?

Besmeer de sneetjes brood met wat boter, sprenkel er wat peper en zout op en leg er dan plakjes parmaham op. Snipper er wat verse basilicum overheen en druppel er voor de smaak wat olijfolie op. Als laatste flink wat pittige kaas raspen en dit er overheen strooien. Op het andere sneetje brood ook wat boter doen en wat peper en zout en leg dit, zacht aangedrukt, op de geraspte kaas.

Ei maar dan anders

Hardgekookt ei op de boterham kan nogal zwaar op de maag liggen. Je maakt het net iets luchtiger als je het veelzijdige ei anders klaarmaakt.

Wat heb je nodig?

· stevig brood zoals donker volkoren of waldkorn

· eieren

· bakboter

· mayonaise (op yoghurtbasis)

· peterselie

· zwarte peper

· kappertjes

· rode paprika

Hoe maak je het klaar?

Maak met een beetje bakboter een stevige omelet van eieren, kappertjes, klein gemaakte paprika en wat peper. Leg de sneetjes brood even in een pan met een minimum aan boter en zorg dat het er uit gaat zien als geroosterd boord. De boter geeft het net wat meer smaak. Haal het brood uit de pan en smeer een klein beetje mayonaise (aangemaakt met wat verse peterselie) op het brood. Leg er dan de omelet op en laat de smaak een beetje op elkaar inwerken. Alleen zorgen dat de omelet niet te nat is als je deze uit de pan haalt. Desnoods eerst even op wat keukenpapier leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here