Koffie, dagelijks genieten.

0
1020
blog placeholder

Voor mij is koffie één van die dagelijkse dingen die ik absoluut niet kan missen. Sterker nog als ik de dag moet beginnen zonder koffie, liefst met halfvolle verse melk, voel ik me maar een half mens. Verder ben ik absoluut niet veeleisend. Ik heb genoeg aan oploskoffie, het hoeft zelfs geen A-merk te zijn. Een lekkere bak koffie verkeerd, daar begin ik de dag heel goed mee. Goed voor mijn botten, want U weet, als je wat ouder wordt en daarbij ook nog vrouw bent, moet je ervoor zorgen je dagelijkse portie kalk binnen te krijgen. Houdt U van melk en/of melkprodukten, dan zal dat U niet moeilijk vallen. Met twee keer een flinke bak koffie verkeerd heb ik al bijna voldaan aan de maat voor mijn leeftijd en sexe.

Ik drink koffie verkeerd (koffie met melk, zonder water) maar er zijn bijna net zoveel koffiemogelijkheden als individuele smaken en voorkeuren. Koffiedrinken kan met of zonder melk, koffiemelk, suiker, zoetjes, met of zonder cafeïne, van verschillende koffiesoorten, oplos of gewoon, langzaam of snel en dan heb je nog alle speciale smaken en typen. Een woud van mogelijkheden. Kalk is natuurlijk niet de reden voor mijn gehechtheid aan koffie verkeerd. Ik heb een flinke plets koffie nodig als wakkerwordertje. De melk erin zorgt voor een zacht, smeuïg smaakje. Om wakkerder te worden moet de koffie beschikken over al zijn eigenschappen. In dit geval gaat het om de stof cafeïne. Deze stof is opwekkend en dat is net wat ik nodig heb om op gang te komen. Het koffieritueel is daarom het eerste wat ik uitvoer elke dag en daarna kijk ik pas op mijn takenprogramma. Men hoeft dan ook niet bij mij aan te komen met problemen of vraagstukken, voordat ik mijn eerste bak koffie op heb.

In koffie zitten stoffen die ervoor zorgen dat het verouderingsproces langzamer verloopt. De goede koffie-eigenschappen (opwekkend, antioxidatie) heb ik opgezocht toen ik allang aan de koffie vast zat en er niet meer van los kon komen. Achteraf dus. Zo is het met de koffie en mijzelf. Ik ben blij meer dan genoeg redenen te hebben om toch vooral koffie te kunnen blijven drinken. Liefst met melk, dan heb ik ook meteen voldaan aan mijn behoefte aan kalk.

Heeft koffie nu ook nog minder leuke dingen? Ja, één ding moet vermeld worden. Drink niet teveel koffie op één dag vanwege de stimulerende werking. Net als met al het andere, moet U wel maat houden. Drinkt U te veel, dan kunt U trillerig en beverig worden of onrustig. Hoeveel koffie U kunt drinken, hangt af van uw gezondheid en uw persoonlijke omstandigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here