Kleuterpuberteit

0
1356
blog placeholder

Mijn dochter van 5 vindt zichzelf al een hele dame. Ik vind het zelf moeilijk om hiermee om te gaan. Soms denk ik wel eens waar is de tijd gebleven. Vroeger kocht ik kleding voor mijn dochter en deze werd zonder morren gedragen. Tegenwoordig durf ik niet meer alles te kopen want mijn dametje van 5 jaar heeft nl. zelf een mening wat ze aan wil trekken. Ik vond het altijd ideaal om op internet wat kleding aan te schaffen, maar ook dit is helaas niet meer altijd mogelijk.

Vooral nu het seizoen weer gaat wisselen en we van relatief warm weer naar koud weer gaan breken er ’s ochtends bij ons in huis heftige discussies los over wat ons dametje wel en niet aan wil. Ik heb de zomerkleding al een beetje uit het zicht gehangen (lees hier in een andere kast gehangen) zodat ze niet de neiging krijgt om zichzelf te koud aan te kleden. Leggings zijn nu helemaal uit den boze, deze zitten nl. niet lekker en als er ook maar een rimpeltje of roesje aan zit, wordt er heftig geprotesteerd en de legging weer uit getrokken.

Ook al zeg ik tegen haar dat ze beter wel een legging aan kan doen, ze blijft stug volhouden dat ze dat geen legging aan doet, om nog maar te zwijgen over een lange broek. Nee madam wil graag een rok aan en het liefste een zonder legging. We hebben al van alles geprobeerd. Zo mag ze bijvoorbeeld voordat ze gaat slapen zelf haar kleding uitkiezen. Ze kiest keurig iets uit inclusief een legging, maar als hij ’s ochtend net even niet lekker zit dan gaat hij meteen weer uit.

Ook met sokken is iedere herfst weer een probleem want ons prinsesje is gewend om op slippers te lopen in de zomermaanden. Ieder naadje wat in haar sokken zit wordt gevoeld. Het lijkt de prinses op de erwt wel.

Nu heb ik me sinds kort voorgenomen dat ik me hierover niet meer zo druk ga maken en tot mijn grote verbazing helpt het. Als mijn dochter geen legging aan wil dan hoeft ze dit niet, maar ik zeg haar wel dat ik er eentje in haar schooltas stop, zodat ze die kan aandoen als ze het koud krijgt. Meestal als we in de ochtend de fiets uit de schuur halen en we op het punt staan om naar school te gaan, constateert mijn dochter dat het eigenlijk best wel erg koud is aan haar benen. De legging komt uit de tas en deze wordt zonder morren aangetrokken. Wie niet horen wil moet maar voelen.

Vanaf nu zijn de meeste ochtenden bij ons thuis weer vrolijker zonder eindeloze discussies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here