Kinderen en meditatie

0
893
blog placeholder

Als we de kinderen ophalen van school zijn ze vaak heel druk,  en duurt het wel een tijdje ze rustig te krijgen in de kring.
Ik kwam toen op het idee om ze te laten mediteren en daardoor wat meer rust voor zichzelf te creëren. De methode bleek te werken, want het is nu al ongeveer een jaar geleden en de kinderen geven het nu zelf in de kring aan om te mediteren wanneer ze het te druk vinden. Sommigen gaan al vanzelf in de meditatiehouding zitten. En vervolgens volgt de rest van de groep hen. Ze vertelden mij dat ze het ook thuis deden als ze tot rust willen komen, en ook hoorde ik van bepaalde ouders dat hun kind hen gevraagd had mee te mediteren. Dat vinden de ouders wel fijn na zo’n drukke werkdag. Het is ook een mooie manier om contact met je kind te hebben wat vaak  niet gebeurt hoe graag ouders dat ook zouden willen.

Ook op school word de meditatiemethode doorgegeven aan andere kinderen. Zelf had ik niet gedacht dat dit  initiatief zo’n dominoeffect zou hebben. Het zou misschien niet verkeerd zijn om yoga als lesvak in te voeren op basisscholen en wellicht ook op middelbare scholen. Door de drukke tijd en prestatiegerichte maatschappij waarin  alles zo snel mogelijk moet hebben kinderen het extra moeilijk. Heb begrepen dat het op bepaalde scholen al wel wordt gegeven.

Veel kinderen lijden vaak onder de drukke levensstijl en stress van hun ouders, en hebben hierdoor vaak ook met slaapproblemen te maken waardoor ze de volgende dag niet goed uitgerust zijn. Dagelijks wat tijd uittrekken voor een rustmoment met je kind (middels door meditatie of  massage) kan al veel bijdragen tot een veel meer ontspannend kind. Ook massage heeft een ontspannende werking op kinderen. Het is voor ouders raadzaam om kinderen eigenlijk al vanaf de geboorte regelmatig te masseren, en vaak is het zo dat  de ouder daar ook voor beloond want oudere kinderen vinden het vaak dan ook leuk dat ook  bij hun ouders te doen. Dit draagt ook bij aan een goede band tussen ouder en kind. Dus ik zou zeggen ouder of verzorger  begin er vandaag nog mee om van uw kind een ontspannender en rustiger kind te maken door middel van  het uitoefenen van meditatie en massage met en bij uw kind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here