Kinderen en barbeque ( BBQ )

0
922
blog placeholder

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, dus ook een BBQ heeft bijzondere aantrekkingskracht. Ze willen zien hoe het vuur brandt, wat er gebeurt en hoe dat allemaal gaat met het vlees. Omdat ze klein zijn en er niet op kunnen kijken, zullen ze al snel veel te dicht bij gaan staan om toch maar iets te kunnen zien. De BBQ is een gevaarlijke plaats voor kinderen. Elk jaar raken weer heel wat mensen, waaronder veel kinderen, verbrand. Vaak is het gezicht van een klein kind op de hoogte van de BBQ. Brandwonden zijn bijzonder pijnlijk en een lange lijdensweg.

Zorg er voor, dat kinderen goed wporden begeleid en in de gaten gehouden worden ala de BBQ aan gaat. Vertel hen van het gevaar van de BBQ als je er te dicht bij staat. Laat zien, dat de persoon, die bezig is bij de BBQ ruimte nodig heeft om het veilig te kunnen doen. Als je een kleine tuin hebt is het niet handig om de kinderen er te laten spelen en rennen zolang de BBQ brandt. Dan wordt het risico om tegen de BBQ te vallen of niet meer op tijd te kunnen stoppen en zich te branden wel heel groot. Als de BBQ op temperatuur moet komen kunnen kleine kinderen beter binnen blijven of iets rustigs doen in de tuin. Of ga nog even een rondje lopen, terwijl de ander met de BBQ bezig is. Dan hebben ze ook trek als ze terug komen.

Veiligheid en BBQ

Om er voor te zorgen, dat iedereen veilig is tijdens de BBQ volgen hier een aantal tips:

 *  De BBQ moet in goed zijn en stevig staan.
 *  Zet de BBQ niet te dicht bij de bomen of struiken, zodat overhangende takken in brand kunnen vliegen.
 *  Doe de BBQ pas aan als hij buiten staat, nooit binnen aansteken, ook niet in de schuur.
 *  Doe alles volgens de instructies van de fabrikant en gebruik houtskool.
 *  Als het waait ga dan met je rug in de wind staan om hem aan te steken, zodat je de vlammen of rook niet in je gezicht krijgt.
 *  Laat geen kinderen in de buurt bij het aansteken.
 *  Draag geen loshangende kleding, die in het vuur kunnen komen.
 *  Gebruik geen benzine of ander brandbare vloeistof om de BBQ aan te steken.
 *  Laat de BBQ niet onbemand als er kinderen in de buurt zijn.
 *  Verplaats de BBQ niet als hij brandt.
 *  Als de BBQ na het eten moet afkoelen, laat dan geen kinderen in de buurt komen, want hij blijft nog lang heet. De kans op verbranden blijft.

Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here