Kerstmarkten in Duitsland

0
1239
blog placeholder

Wat is in Duitsland de kerstvakantie zonder kerstmarkt. Ook in Nederland zijn er in de weken voor kerst steeds meer kerstmarkten. Maar ook veel Nederlanders gaan een dag naar een Duitse kerstmarkt. Vooral in de avond is dit een bijzondere belevenis. Met de vele lichtjes, de glühwein en de geur van amandelen. Er is niet alleen veel te zien, de gezellige sfeer, maar ook veel aanbiedingen op culinair gebied. Er zijn veel bijzondere kerstmarkten in Duitsland. Ik kan ze niet allemaal benoemen,hier volgen er 4:

De Neurenberger Kerstmarkt. Deze kerstmarkt is ingericht in het gezellige stadscentrum. Op veel van de kraampjes wordt er peperkoek aangeboden. Deze zijn niet te vergelijken met de peperkoek in de winkels. Het is een grote en indrukwekkende markt, waar je de hele dag en vooral avond wel op rond kunt lopen. Het nadeel van deze markt is, dat de kraampjes zo dicht op elkaar staan, dat je in de drukte bijna niet verder kunt. Je moet je een weg door de mensenmassa heen werken.Vooral mensen met een kinderwagen zullen in de problemen komen.

De Bremer Kerstmarkt. Niet alleen de markt, maar ook de stad Bremen is zeker de moeite waard. Het is een ouder stad met veel vakwerkhuizen. Ook de broemde stadsmuzikanten zijn de moeite waard om te bezoeken. De markt is zeer uitgebreid en men zal je op veel stands uitnodigen om iets te eten of te drinken.

De Sprookjes-Kerstmarkt in Kassel. Deze Kerstmarkt is klein, maar heel bijzonder. De markt is uitgestald op twee lokaties: het Friedrichsplatz en het Königsplatz. Het is allemaal overzichtelijk en de kinderen zullen genieten van alle sprookjesfiguren en uitgebeelde sprookjes. Er is een grote verlichte kerstpyramide. Er is volop glühwein en punch.

De Kerstmarkt in Dortmund. De meeste indruk op deze markt maakt waarschijnlijk de kerstboom. Dit is de grootste kerstboom van Duitsland. Deze is samengesteld uit 1700 sparren, afkomstig uit heel Sauerland. Men doet er 4 weken over om deze boom te maken. Er zijn ongeveer 300 kraampjes, waar je volop kerstartiekeln kunt kopen en er kan veel gegeten en gedronken worden. Er is zelfs een kinderopvang met gekwalificeerde oppas, zodat je met een gerust geweten ook even alleen de markt op kan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here