Kat of hond uit het asiel, goedkoop en leuk!

0
892
blog placeholder

Katten en honden, maar ook verschillende soorten vogels en andere kleine huisdieren, vind u in het asiel. Waarom komen dieren in het asiel terecht? Is er iets met ze aan de hand? Dat hoeft juist helemaal niet zo te zijn. Een groot deel van de dieren is gevonden omdat ze de weg zijn kwijtgeraakt. Een ander deel komt in het asiel terecht omdat het baasje is overleden of ziek is geworden. Een ander deel komt in het asiel terecht omdat sommige mensen niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Ook doen mensen soms hun huisdieren weg omdat ze op vakantie willen. triest maar waar. Zo kunt u nog wel een aantal oorzaken bedenken. Ook nestjes met jonge katjes worden vaak in zijn geheel bij het asiel aangeboden of neergezet. Mensen weten zich geen raad met een nest vol kittens of pups. Gedurende de vakantietijd is het aanbod waarschijnlijk nog groter om meerdere redenen. Voor de aanschaf van huisdieren geldt nog steeds: bezint eer je er aan begint

Een huisdier is een levend wezen wat aandacht en tijd nodig heeft. Je krijgt er veel voor terug: kameraadschap en trouw en gezelligheid. Als u zeker weet dat u een huisdier wilt aanschaffen, ga dan langs bij het plaatselijke asiel. Dan heeft u een enorme keus en u helpt een diertje wat anders misschien nooit meer een thuis gevonden zou hebben, aan een leuker leven.

 

Komen er ook dieren in het asiel terecht die bijten of krabben?

Dat komt voor, maar als een kat of hond in het asiel moeilijk in een gezin te plaatsen is, krijgt u dat netjes te horen. Zowel het asiel als u als het dier is er niet bij gebaat om een situatie mooier voor te stellen dan het is. In het asiel is het overgrote deel van de dieren goed te plaatsen en die dieren worden u gewoonlijk standaard aangeboden.
 

Waarom is een dier uit het asiel goedkoper?

Omdat asieldieren volstrekt behandelt en onderzocht zijn door een dierenarts. Denk aan:

Compleet medisch onderzoekInentingen tegen ziektesCastratie of sterilisatie (bij aanschaf kitten of pup houdt u deze ingreep nog tegoed totdat het diertje oud genoeg is om de operatie te ondergaan)VlooienbehandelingAnti wormen behandelingHebben een chip gekregenAlgemene verzorging
Als u al deze dingen zelf laat doen bij de dierenarts, bent u een paar honderd euro kwijt. Een dier uit een asiel kost echter  (2009) ongeveer 75 euro. Nadat u het dier in huis genomen heeft, krijgt u meestal nog een maand lang gratis dierenarts controle. In het voorjaar zijn er in het asiel ook enorm veel jonge dieren te vinden. Geef ze een kans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here