Is Parfum veilig voor zwangere vrouwen?

0
4157
blog placeholder

U bent ongetwijfeld al gestart om verantwoorde keuzes in uw eetpatroon te maken vanaf het moment dat u er achter kwam dat u bevrucht was. Maar hebt u uzelf wel eens afgevraagd of de schoonheidsproducten die u aanschaft wel betrouwbaar zijn voor uw ongeboren foetus? Een ding is zeker, uw zwangerschap is een moment waarin u extra voorzorg wilt nemen.

Elke aanstaande ouder weet dat zwangere vrouwen extra gevoelig zijn voor geurtjes. Gedurende de zwangerschap van mijn kleine, heb ik gedurende enkele weken mijn neus moeten dichtknijpen waar ik ook was. Het waren niet alleen ongewone geuren die mij hinderden maar ook gewone geuren en geurtjes waar ik normaal van hield.

Ik kon in een keer ook niet meer mijn eigen geur dulden, het gaf mij hoofdpijn en maakte mij zelfs soms aan het walgen. Ik vroeg me af of er iets in parfum zit dat onveilig kon zijn voor mij of voor mijn zoon?

Ik was verrast dat studies bewezen hebben dat sommige van de kunstmatige chemische stoffen in parfum defecten in ongeboren jongentjes kunnen veroorzaken. Nadat ik dit met mijn dokter had besproken, werd mij aangeraden dat ik het gebruik van mijn parfum de eerste 8 tot 12 weken vermijd, deze weken is de foetus het meest weerloos.

Na de 12e week, vond ik dat de misselijkheid een beetje minder werd en met de instemming van mijn verloskundige, kon ik mijn parfum nog eens gebruiken. In dit stadium van mijn zwangerschap, merkte ik dat ik verlangde naar andere soorten parfum dan de geur die ik normaal gebruikte. Ik vond de meeste parfums te overheersend, maar parfums die sterke citrusgeuren hadden gaven mij een fris gevoel. Ook leek deze geur de misselijkheid te verminderen. Ik vond One Summer van Calvin Klein het beste parfum gedurende mijn zwangerschap. Het is een hele schone geur, het overheerst niet en de parfum heeft een perfecte hoeveelheid van citrus. Bloemrijke en lichte geuren hielpen me ook als ik me niet zo goed voelde. Calvin Klein Eternity raad ik voor deze momenten aan. Het is een erg bloemige geur zonder dat de geur overheersend is.

In tegenstelling tot parfum kunt u lotion en olies wel veilig gebruiken tijdens uw zwangerschap. U kunt dit zelfs tijdens de 8 tot 12 weken zonder parfum gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om eventuele gevolgen voor uw kind. Tijdens deze tijd hield ik er van om de lichaamsolie te gebruiken die bij het geurtje paste waar ik van hield. Veel parfums hebben ook lotions, olies en douchegel van dezelfde geur.

Hoewel parfum ongevaarlijk is bevonden voor zwangere vrouwen, wees toch gewaarschuwd. Tijdens die gevoelige 8 tot 12 weken tijdens de zwangerschap is uw ongeborene heel ontvankelijk voor alle invloeden van buitenaf, blijf dus bij olies en bodylotion. Indien u er voor kiest na de eerste 12 weken opnieuw parfum te gebruiken, dan kunt u deze het beste niet meteen op uzelf sprayen. In plaats daarvan, spuit u de parfum in de lucht en loopt u vervolgens door de wolk heen. Een andere mogelijkheid is om uw kleding ongeveer 10 minuten voor het aankleden licht te besproeien met uw parfum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here