Is er bewijs voor het bestaan van God?

0
911
blog placeholder

Veel mensen vragen om bewijzen van het bestaan van God en vergeten dat ze zelf heel veel geloven dat niet te bewijzen is. Hun visie op de wereld komt vaak uit boeken en folosofieën die niet te controleren of te bewijzen zijn. Een christen vertrouwt op de Bijbel, omdat hij iets meegemaakt heeft wat miljoenen andere christenen ook hebben meegemaakt. Daardoor weten ze dat de uitspraken in de Bijbel kloppen.

Niet geloven in God

Wie niet in God gelooft hoeft niet van Zijn bestaan overtuigd te worden. Integendeel, laat hij bewijzen dat God niet bestaat. Niemand heeft daar bewijs van. Christenen geloven inderdaad in het bestaan van God. Een atheist zal dat niet geloven, maar baseert zijn wereldbeeld op feiten en wetenschappelijk bewijzen. Maar omdat er geen bewijs is van het niet bestaan van God, zal hij dat moeten geloven. Een christen gelooft dat God er is en een atheïst  gelooft dat God er niet is. Beiden hebben zo hun geloof.
Toch zijn er feiten die pleiten voor het bestaan van God, zoals de planten, dieren en de mens. Hoe mooi de natuur is en hoe bijzonder alles is doet je vaak verbaasd staan. Maar ook de persoonlijke ervaringen die mensen hebben met God. Ook de precies uitgekomen profetieën kunnen niet door een mens verzonnen zijn.

Welke meerwaarde geeft een leven zonder God?

Belangrijk is de vraag welke meerwaarde het de mens geeft om te geloven dat God er niet is. Veel mensen denken dat een leven zonder God hen meer vrijheden biedt. Maar ook gezinsregels, verkeersregels en wetten van een land beperken mensen in hun vrijheid. Voor elke beslissing moeten mensen verantwoordelijkheid nemen en voor foute daden moeten mensen rekenschap afleggen. Het is geen echt argument om te denken dat God je leven beperkt.
Ook zijn er mensen die denken dat een leven zonder God veel meer plezier en levensvreugde geeft. Het grote aantal mensen dat depressief is of uit het leven stapt of dat zichzelf verdooft met drugs of bovenmatig alcoholgebruik spreekt dat tegen.

God houdt van je

Als je gelooft dat er een God is die van je houdt, dan weet je je aanvaard en geliefd. Het leven krijgt dan een diepere betekenis. God helpt je met de problemen in het dagelijks leven. Hij geeft je innerlijke vrede en vreugde. Je hebt hoop, ook voor de toekomst, want God heeft eeuwig leven beloofd.  Deze ervaringen met God geven zekerheid dat Hij er is en dat Hij voor je zorgt.
Ook een christen kan niet bewijzen dat God bestaat, maar God laat zich zien in het leven van een gelovige.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here