Invloed van kleuren

0
1308
blog placeholder

Overal om ons heen zijn kleuren te zien. Gelukkig maar, want zonder kleuren zou het maar een saaie boel zijn. Maar kleur is niet alleen prettig om te zien, het kan ook een sterke invloed hebben op onze gemoedstoestand. Verschillende kleuren brengen verschillende invloeden met zich mee. In dit artikel worden enkele, veelvoorkomende kleuren behandeld. Doe er je voordeel mee tijdens het kopen van kleding, het inrichten van je huis of in een andere situatie.

 

Groen:

Deze kleur staat voor vrede en balans. De kleur is niet opdringerig, maar wel índringend. Groen is de kleur van de natuur en dat is niet voor niets. Een groene wand in de kamer maakt de kamer fris en opgeruimd. Groen is een prima kleur voor mensen die gehaast door het leven gaan. Groen zal hen meer aarden en de rust geven die ze nodig hebben.

 

Rood:

Deze kleur staat voor passie en energie. Rood heeft een opwekkend en stimulerend vermogen. Draag rood en onbewust zal je energieker zijn. Om dezelfde reden wordt het sterk afgeraden om in een slaapkamer een rode wand te maken of om daar veel rode accessoires te gebruiken. Teveel rood kan oproepen tot agressie en haat.

 

Blauw:

Dit is een koele kleur die rust geeft maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken en ontwikkelen. Blauw wordt ook wel als de kleur van de expressie gezien en kan het gevoel voor muziek en schone kunsten stimuleren. Blauw is een wat afstandelijke kleur die emotionele mensen vaak een wat rationelere kijk op de dingen geeft.

 

Geel:

Dit is een vrolijke kleur waar veel mensen blij van worden, ook al vinden ze de kleur soms niet eens echt mooi. Geel maakt mensen opgewekt en vol goede moed. Ook zorgt geel voor een optimistisch gevoel en een gevoel van vrijheid. In een kamer met gele muren, schijnt het verstand geprikkeld te worden. Geel is wel een kleur waar je in je kleding mee moet uitkijken. Let dan vooral op je huidskleur, deze kan flets of grauw lijken bij het dragen van deze kleur. Je haarkleur en de kleur van je ogen is minder belangrijk.

 

Paars:

Dit is de kleur van ontspanning en creativiteit. Paars is ook een krachtige kleur en kan gevoelens van eigenwaarde positief stimuleren. Paars wordt ook wel als een spirituele kleur gezien. Een juist gebruik van deze kleur zorgt voor overzicht in je leven. Heb je teveel paars om je heen dan komt er juist onvrede naar boven die zich uit in snel geïrriteerd zijn en ontevredenheid.

 

Kleuren doen dus meer dan je denkt. Denk ’s morgens goed na over je dag en pas de kleuren die je draagt daar bij aan. Verf niet zomaar een muur in een bepaalde kleur maar ga eerst na wat die kleur bij je oproept. Zo blijf je in balans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here