Investigation Discovery

0
979
blog placeholder

 Veel programma’s spreken mij niet aan maar deze zender weer wel. Deze zender is weer eens iets anders dan sport of een spelprogramma. Dat komt omdat je er weer van kan leren. Het heeft veel programma’s als: “I was murdered” of “ForenSic detectives” of “A crime to remember” bijvoorbeeld. Stuk voor stuk spannend voor de mensen die geïnteresseerd zijn in hoe een oplossing voor een misdaad wordt voorbereid en in zijn werk gaat.

Het verteld iets over de slachtoffers en de dader en ten slotte krijg je te zien waarom iemand tot een moord wordt gedreven en hoe die het voorbereid en uiteindelijk pleegt, ten slotte hoe de politie of FBI de dader kan vinden aan de hand van de gevonden sporen en hoe de dader wordt gestraft. Ieder voor zich maar persoonlijk ligt mijn interesse hier. Altijd heb ik gedroomd vroeger als kind van een carrière als advocaat of forensisch patholoog of detective of meehelpen bij een onderzoek bij plaats delict. Dit was voor mij niet haalbaar maar bij het kijken naar deze programma’s kan ik mijn fantasie toch de vrije loop laten gaan.

De personages worden gespeeld door acteurs maar vaak krijg je de echte personen waar het om gaat wel te zien door middel van een foto. Soms lijkt het een ietwat overdreven verhaal wat geromantiseerd wordt maar het werk van de politie en dergelijke blijft toch interessant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here