Het toiletgebruik

0
1889
blog placeholder

HOE LAAT JE EEN TOILET ACHTER?

Dit wordt niet zo’n smakelijk artikeltje, maar het moet toch eens goed onder de aandacht worden gebracht, want het kan één van de grootste ergernissen zijn, namelijk, de wijze waarop mensen een toilet kunnen achterlaten na gebruik ervan te hebben gemaakt.         
Je leerde toch van je moeder, vanaf dat je als kind gepromoveerd werd van de po naar de grote-mensenwc., dat je geen bewijs van je bezoek hoefde achter te laten? Dat betekende dus, altijd even achterom kijken wat je achterliet, wilde je niet streng worden teruggeroepen om weer slachtoffer te worden van een opvoedkundige preek.    
Vergeten je handen te wassen na toiletgebruik beschouwde een verstandige moeder als grove nalatigheid van persoonlijke hygiëne en zij kon je dat zo inpeperen dat je je al gauw een grote viespeuk voelde. Maar waarschijnlijk behoorde dergelijke opvoedregels bij een hoop mensen toch niet tot de opvoeding, gezien de weinige propere, openbare toiletten in dit land.            

OP JE WERK

Tref je op je werk met grote regelmaat een smerig toilet aan, dan kun je dit in een mum van tijd oplossen door luidruchtig op jacht te gaan naar de anonieme dader, die zich uiteraard nooit kenbaar maakt!  Echter, zo’n luidruchtige zoektocht kan menigeen rode kaken opleveren en het duurt niet lang of de toiletten zien er daar al gauw een stuk beter uit.  Het bevestigen van een enorm plakkaat met toiletregels aan de binnendeur van het toilet kan verder ook een bijdrage leveren aan een spoedige oplossing.

HOE ZIET JOUW TOILET ER THUIS UIT?

Het is gewoon onbegrijpelijk hoe mensen een toilet zo smerig kunnen achterlaten met onappetijtelijke remsporen en/of druppels op de bril en/of door niet te hebben doorgetrokken.  
Verder is het schrikbarend hoeveel mensen hun handen niet wassen na het toiletgebruik en je kunt je afvragen of ze straks met die zelfde handen gehakt gaan kneden voor het avondeten!!!??? Nou, eet smakelijk dan maar! 
Je hoeft niet te gissen hoe het toilet er bij een hoop mensen thuis moet uitzien, want ben je grootgebracht met fatsoensregels over net toiletgebruik, dan moet dat  toch immers een soort automatisme zijn geworden?        


EVEN ACHTEROM KIJKEN!

Is het nu zo moeilijk om even achterom te kijken wat je achterlaat als je een toilet verlaat?         
Een ongelukje ligt in een klein hoekje, maar ruim het dan even op alsjeblieft, zodat ook andere bezoekers met een gerust hart gebruik kunnen maken van zo’n toilet!  
Is er een toiletjuffrouw aanwezig, dan getuigt het ook niet van respect voor haar om haar op te zadelen met jouw achtergelaten verteerde maaltijden en/of nierensap!   
Ze wordt ervoor betaald, zult u zeggen! Natuurlijk wordt ze betaald voor het schoonhouden van de toiletten, maar dat betekent niet dat u dus te pas en te onpas maar smurrie kan achterlaten! En zeg nu eens eerlijk, zou het niet heerlijk zijn als we met z’n allen de toiletten zo schoon zouden houden, dat we in dit landje allemaal met een gerust hart gebruik van een toilet durven te maken, zonder eerst paranoïde om een hoekje te moeten kijken of het wel verantwoord is aldaar je nood te ledigen?    
Tot slot nog een kleine tip. Leg eerst even wat toiletpapier in de pot alvorens u een grote boodschap doet en uw remsporen zijn verleden tijd!          

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here