Het leven begint te zweven……..

0
1386
blog placeholder

Al vanaf het begin van mijn bewuste leven zie ik dingen anders. Ik heb me nooit in kunnen leven in het vernederen en pesten van anderen. Het gaf mij altijd een raar gevoel van binnen. Al moet ik zeggen dat het heel lastig is om anderen niet te pesten. Soms vanuit irritatie kan het voorkomen dat onbewust een ander wordt vernederd of gepest, terwijl dit niet bewust de bedoeling is. Zo ook ik.

Het lijkt of het soms karmatisch geregeld is om een ander dwars te zitten, zonder dat je het door hebt. Ja, meestal achteraf, dan heb je het door en is het leed al geschiedt.

Een pester is een pester wanneer hij ook een slachtoffer heeft. Iemand moet dus slachtoffer worden of zijn.  Dit is een keuze, waarom. Stel je voor: de pester wordt met gelijke ‘energie’ behandeld. De ‘slachtoffer’ neemt zijn rol niet op zich. De op het oog lijkende zwakkere toont zijn energie op een zelfde manier als de pester. Dan is er geen sprake van pesten of onderdrukken.

Natuurlijk iedereen is verschillend, vooral met jonge leeftijd is het ’teruggeven van energie’ een lastige bezigheid. Het heeft mij ook lange tijd geduurt voor ik dit inzag. Als ik de levenskennis had gehad die ik nu heb zou mijn leven er heel anders hebben uitgezien. Maar dat is misschien wel mijn karma. Het is niet zo dat ik veel gepest werd, maar ik heb het zien gebeuren en begreep het niet.

Nu zie ik alles heel anders, ik leef ook heel anders. Oordelen over anderen probeer ik te voorkomen, lastig, want dit komt veelal uit je gevoel. Maar je gevoel is een graadmeter voor jezelf. Waar jij staat in je leven. En de overtuigingen die je het gehele leven hebt opgebouwd vertellen jou of iets goed is of slecht. Dit resulteert in mensen die je tegenkomt. Mensen zijn niet slecht, ze kunnen bij jou slecht overkomen, je een rotgevoel geven. Maar het gevoel is eral, en de mensen die je tegenkomt, reageren daarop. Ze worden hetgeen je voelt, ze zijn een spiegel voor jou. Wanneer je dit bewust inziet, kan je ook zien dat deze mensen helemaal niet zo zijn als je denkt.

Soms kom je ook mensen tegen die lijken op mensen die je vroeger kende. Een gelijkenis is de ogen of gezicht, gedrag of houding. Je krijgt dan snel de neiging deze mensen in de zelfde categorie te plaatsen als de mensen van vroeger. Dus wanneer je een slechte ervaring met iemand hebt gehad, zal je deze nieuwe persoon in dezelfde categorie plaatsen, en die overtuiging straal je uit. Dit resulteert een gedrag van die persoon die lijkt op het gedrag van de persoon die je vroeger kende en je overtuiging wordt bevestigd. Weer iemand veroordeeld.

Het is misschien wel handig mensen op een andere manier te bekijken. Neutraal, zonder emoties. Mijn ervaring is dat mensen niet zijn wat je denkt. Ze zijn anders dan je overtuigd bent. Geef ze een kans, op welke manier ze zich ook aan jou manifesteren. Dit is toch maar door jou overtuiging. Kijk er doorheen en je ziet gewoon een mens.

Breureka

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here