Het belang van een goede lichaamsverzorging

0
1300
blog placeholder

De echte lichaamsverzorging start wanneer je begint na te denken over de kwaliteit van je leven, je lichaam en je gezondheid. Dit klinkt allemaal heel eenvoudig maar het is de realiteit.

Belangrijk om weten is dat je een goede gezondheid niet altijd aan de buitenkant van je lichaam ziet, om je ervan te overtuigen dat je gezonder moet leven. Je hoort en ziet soms in je omgeving dat schijnbaar gezonde mensen toch tal van onderliggende kwalen hebben die op langere termijn hun algemene gezondheid ondermijnen. Hopelijk zie je in, dat een goede lichaamsverzorging echt nodig is om definitief je gewoonten te kunnen veranderen.

Lichaamsverzorging is meer dan alleen een goede huid verzorging en regelmatig een kappersbezoek te ondergaan. Aandacht voor het uiterlijk en daar zorg voor dragen is een begin, maar wanneer je niet ook de inwendige toestand van je lichaam verzorgt, heeft dit weinig nut op langere termijn. Om de huid mooi en gezond te houden moet je lichaam ook gezond gevoed worden, de huid zorgt immers gedeeltelijk voor de afvoer van afvalstoffen in de vorm van zweet, stoffen die de poriën verstoppen en puistjes geven en ook sommige vormen van eczeem die te wijten zijn aan stress en een ongezond leven.

Eén van de eenvoudigste veranderingen die je kan doen om je lichaam beter te verzorgen is door het drinken van water. Vervang al je suiker en cafeïne houdende dranken door gewoon zuiver water. Je zal na een korte tijd een duidelijk verschil zien in je energie niveaus, uw eetlust en je huid zal zichtbaar stralen. Water is immers één van de beste middeltjes om je lichaamsverzorging optimaal te laten verlopen.

Een ander voor de hand liggend en zeer belangrijk element is bewegen. Dit wil niet zeggen dat je als een gek moet gaan lopen of elke avond in een fitness zaal moet doorbrengen. Het betekent wel dat je tijd moet vrijmaken om gedurende twintig tot dertig minuten cardio oefeningen te doen en dit ten minste om de andere dag. Maak eens een stevige wandeling of ga een stukje joggen, speel een partijtje tennis. Verplaats je met de fiets naar het werk. Doe dingen die je leuk vindt. Het belangrijkste element voor een goede lichamelijke verzorging is dat je actief bezig blijft. Inactiviteit is één van de meest gevaarlijke manieren van leven.

Wanneer je voldoende beweegt en voldoende water drinkt, dan is het ook nog belangrijk om gezond te eten. Een uitgebalanceerde gezonde voeding met voldoende vitaminen & mineralen en voedingstoffen zorgt voor een lichaamsverzorging van binnen uit. Een goede en gezonde levenswijze moet je geleidelijk doorvoeren, leren over gezonde voedingstoffen en je manier van koken en leven veranderen. Het is een leerproces dat je moet doormaken en deze aanpassingen zijn voor sommige mensen soms drastische veranderingen. Als je een leven van fastfood, snelle hap en frisdrank uit automaten gewoon bent, is het niet alleen een verandering van voeding, maar ook van mentaliteit en denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here