Help, mijn man is geëmancipeerd!

0
1048
blog placeholder

In het succesvolle programma help mijn man is klusser worden de o zo zielige vrouwtjes geholpen die door hun man in de rotzooi zitten. Althans dit is wat de programma makers en de vrouwen in kwestie willen wat we denken.

Zomerse donderdagmiddag

Ik persoonlijk ben zelf na een aantal jaren weer in contact gekomen met een goede vriendin van me waarmee ik op een willekeurige donderdag wat mee ben wezen drinken op het terras. Na gezellig bijgepraat te hebben en wat te hebben gedronken was het weer tijd om terug naar huis te keren. Dus ik vroeg netjes aan de dienstdoende ober of hij mij de rekening zou willen brengen en betaal deze netjes. Toen kwam de discussie: “Je hebt in de gaten dat je nu ook voor mij betaalt hebt?” Dat was ook mijn bedoeling,, ik ben van mening dat als ik een vrouw meevraag om wat te gaan drinken dat ik dan ook netjes deze rekening betaal vooral de eerste keer dat je elkaar weer spreekt. Zij had hier duidelijk een andere mening over “Wij vrouwen zijn geëmancipeerd hoor, dus we kunnen prima zelf betalen.”

Het verhaal emancipatie

Van ons mannen wordt verwacht dat we dus tegenwoordig de rekening netjes door tweeën delen, dat we gezamenlijk beslissen waar we plaats nemen op het terras, jassen hoeven we niet meer aan te nemen van een vrouw. Want we leven tenslotte in een geëmancipeerde samenleving. Dit levert natuurlijk moeilijke vraagstukken op en dan vooral bij de wat onzekere mannen. Vrouwen verwachten van de man dat hij zich toch een beetje als een gentleman gedraagt. Elegant, vriendelijk, behulpzaam en bovenal hoffelijk maar tegelijkertijd wordt er van ons verwacht dat we rekening houden met de gelijkheid van vrouwen en de emancipatie anno 2013. IS ER EEN VROUW DIE MIJ KAN UITLEGGEN HOE IK DEZE TWEE LIJNRECHT TEGENOVER ELKAAR STAANDE PRINCIPES MOET COMBINEREN?? Sorry voor de schreeuwerige hoofdletters maar neem van mij aan zelfs vrouwen hebben moeite om dit vraagstuk op te lossen.

Help, mijn man is klusser!

Nu kom ik na een gezellig middagje thuis met de vooraf beschreven vragen in mijn hoofd en ik besluit om me gedachtes even me gedachtes te laten en ontspannen televisie te gaan kijken. Toevallig springt de televisie aan op RTL 4 waar de laatste uitzending van dit seizoen van”help mijn man is klusser” wordt uitgezonden. Natuurlijk ken ik het format en besluit omdat ik toch niks beters kan bedenken om het programma te bekijken. Al snel kom ik erachter dat dit een van de schandaligste en moeilijkste uitzendingen is van het seizoen alleen al omdat de presentator John Williams dit zo om de 5 minuten heeft geroepen. Het was inderdaad een schande om in deze leefomgeving drie kinderen op te voeden. Maar tot mijn stomme verbazing werd de vrouw als slachtoffer beschouwt en de man in kwestie in een kwaad daglicht gezet en voor alles volledig verantwoordelijk gehouden. Zij heeft tenslotte toch ook tijd genoeg gehad om er iets aan te doen, desnoods zelf te beginnen met klussen. (Ze leefde al 21 jaar in een soort half gemeubileerde schuur.) Dit is toch een typisch voorbeeld die alle grondbeginselen van de geëmancipeerde samenleving onderuit schopt. Gelijke rechten, gelijke verantwoordelijke heden en gelijke taken?

Help, mijn man is geëmancipeerd!

Kijk dat zou een de juiste titel zijn voor de gewaarde presentator mister John Williams himself. Natuurlijk moeten we niet doorslaan in het moderne gedoe genaamd emancipatie maar een beetje bij en bij zal niks mis mee zijn. Ook vrouwen kunnen een kwast pakken en een wandje schilderen, ook mannen kunnen een maaltijd op tafel zetten en meehelpen in het huishouden. Maar dames laat mij alsjeblieft in mijn waarde als man zijnde als ik me een beetje als een welbetaamde gentleman wil gedragen om voor jullie de deur open te houden, je jas aan te pakken, de stoel aanschuiven en op een eerste afspraak de rekening te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here