Help! Mijn kind wordt gepest!

0
852
blog placeholder

Mijn kind wordt al gepest vanaf groep 2! Vanaf groep 2 wordt mijn kind al gepest, gewoon omdat het leuk is, zeggen de kinderen dan. Daarmee begon alle ellende. Als mijn kind er raar uitzag ofzo, maar ik zeg dit niet omdat het mijn kind is, maar mijn kind is gewoon mooi! Ik kan niets raars aan haar vinden en de mensen om haar heen ook niet, maar kinderen vinden altijd wel iets. Misschien omdat mijn kind lekker hapt en reageert op de pesterijen. Dit hebben we ook geprobeerd te minderen, maar mijn kind kan gewoonweg niet zwijgen en negeren, dat vindt ze heel erg moeilijk. Na heel veel praten op de school kwam er maar geen verandering. Vandaar dat ik in groep 5 toch het besluit heb genomen om haar naar een andere school te laten gaan. ik hoopte vurig op verandering en dat het voor haar beter zal worden , maar het is er alleen maar slechter op geworden. Op deze school wordt er niet alleen gepest, maar mishandeld!
Elke dag sta ik opnieuw voor verassingen. Elke dag knijp ik mijn ogen dicht om te zien hoe mijn kinderen thuis komen. Mijn andere dochter wordt niet zozeer gepest, maar er zit iemand in haar klas zonder filter!? Ooit van gehoord? Laatst bij een bijeenkomst is ons als ouder verteld dat deze jongen iets heeft in zijn hoofd dat er voor zorgt, dat als hij boos is, hij geen filter heeft en een rem. Hij weet dus niet van stoppen en hij weet niet wat te ver gaat en wat niet. Nu zijn ze bezig om met medicijnen uit te vogelen wat voor hem werkt, maar intussen pakt hij af en toe een kindje en ranzelt hij deze af. Nu was de vraag van de school of we hier begrip voor konden opbrengen en hem de kans wilden geven om toch via een speciaal programma en begeleiding deze school te laten volgen en onze kinderen te stimuleren om mee te werken aan dit programma. Heel veel ouders konden op dat moment tijdens die bijeenkomst hun ongenoegen uitspreken. er waren zelfs kinderen die opnieuw gingen bedplassen en kinderen die met buikpijn naar school moesten omdat ze bang waren voor dat ene jongetje. Nu is dit op deze school niet het enige geval. In elke groep zit er wel zo’n kindje die geen “filter” heeft en die gebruik maakt van medicijnen. Elke keer als er iets gebeurd, dan is dat meteen heel erg heftig!

Mijn oudste dochter heeft ook zo;n jongetje in de klas en is al meerdere keren met de dood bedreigd. Een keer zelfs met een mes! Deze week heeft die jongen haar de keel dicht gedrukt en mijn dochter kon geen adem meer halen. Een ander jongetje zag dit en heeft haar toen geholpen door deze jongen onderuit te trappen. Toen kreeg mijn dochter gelukkig weer lucht! Jongens dit gaat veel te ver! Ik als ouder ga dan maar weer praten met de leerares en elke keer wordt er gezegd dat ze er hard mee aan het werk zijn achter de schermen, maar nu is bij mij de maat vol! Waar kan ik terecht? Mijn oudste dochter heeft al via het algemeen maatschappelijk werk een programma gevolgd dat heet “Schatjes, watjes, katjes”. Dit is een soort sociale weerbaarheids training voor kinderen die worden gepest en leren om hier mee om te gaan en hoe ze dit uit de weg kunnen gaan. Verder sta ik met de rug tegen de muur. Ook heb ik met de leerplichtambtenaar gebeld van het district om informatie te vragen wat als ik als ouderzijnde hiermee kan en wat voor rechten ik nu eigenlijk heb. Hierop heb ik tot nu toe nog geen antwoorden gekregen en weet me geen raad. Het liefst zou ik mijn kinderen thuis houden, omdat ik het gewoonweg te gevaarlijk vind om ze naar school te laten gaan. Elke dag ben ik bang dat er weer iets gebeurd. Ik heb nu maar een klein gedeelte geschreven over de gebeurtenissen, maar er zijn er vele meer en allemaal even heftig. Ik ben bang dat er op een dag iets vreselijks gebeurt en dat het dan afgelopen zal zijn. Misschien overdrijf ik hierin, maar het brengt me zeker weten slapeloze nachten. Machteloos gevoel geeft het en elke dag opnieuw een nare spanning. Toch hebben mijn kinderen ook een leerplicht en kan ik ze gewoonweg niet thuis houden. Misschien dan toch maar weer naar een andere school? Dan zou ik er wel voor moeten rijden, want meer scholen in de buurt zijn er niet. De overweging is zwaar en de stress slaat enorm toe. Je zou toch gewoon je kind moeten kunnen toevertrouwen aan een school?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here