Ginseng werkt regulerend op het zenuwstelsel !

0
1671
blog placeholder

Ginseng is een plant van de klimopfamilie (Araliaceae). Er zijn twee soorten; de Siberische en de Noord-Amerikaanse. We spreken hier echter niet over de plant, maar over de wortel. Hij wordt geteeld op grote schaal op humusrijke gronden en schaduwrijke omgevingen.
De Siberische ginseng vindt zijn oorsprong in Korea en China. De wortel bevat een complex mengsel van actieve biologische stoffen die geneeskrachtig zijn.

Stress

Wij ervaren allemaal dagelijks stress. De maatschappelijke normen liggen vaak te hoog en dat heeft druk. Stress kan leiden tot geheugenverlies, hoofdpijn,angst, depressie en vooral vermoeidheid.

Cortisol

Als het moment er is dat het lichaam onder stress en klaar is om te vechten of weg te rennen worden de juiste hormonen afgescheiden. Het lichaam wordt klaargemaakt om deze situatie aan te kunnen. Eén hormoon krijgt dit echter niet voor elkaar. Er wordt dan onder andere in hoge mate adrenaline en cortisol aangemaakt door de bijnierschors. Cortisol jaagt hart- en bloedvaten op. Het zorgt ervoor dat de suikerspiegel in het bloed stijgt. Het vermindert de zoutuitscheiding en het lichaam houdt meer water vast. U hebt waarschijnlijk zelf al deze symptomen opgemerkt! Je hart bonst luider en je spieren zijn gespannen om je voor te bereiden voor de strijd. Als de stress aanhoudt raakt de bijnier vermoeid. Op den duur ervaart men een constante vermoeidheid

Ginseng kan u helpen!

Ginseng kan helpen. Een van de belangrijkste stoffen van panax ginseng zijn de ginsengglycosiden. Deze werken regulerend in op het zenuwstelsel en de hormonen. Ginseng bevat ook spoorelementen die naast het verlichten van vermoeidheid, stress en angst, geestelijke gezondheid verbeteren en de lichamelijke vitaliteit herstellen.

Ginseng biedt nog tal van andere voordelen

Recente studies van ginseng laten ook een positief effect op patiënten met kanker te laten zien. Niet alleen lijken de bijwerkingen van chemotherapie verlichten, maar het zou ook de groei van kankercellen vertragen.

Echter, ondanks de vele Siberische ginseng voordelen, zijn er mogelijke bijwerkingen.
Deze omvatten, onder andere hoofdpijn, een lage bloedsuikerspiegel, hoge bloeddruk of lage bloeddruk.

Als u last heeft van chronische stress spreek dan ook met uw arts hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here