Gezond eten en gezond leven

0
907
blog placeholder

Gezonde voeding is eten met een hoog vitaminegehalte en mineralen en weinig vetten, chemicalieën, additieven en suiker. Er zijn verschillende eenvoudige richtlijnen, die bevorderen en beschermen de gezondheid en verhogen de kwaliteit van leven. Onderstaande richtlijnen zijn voor mij het meest gunstige om gezond te blijven:

 *  Beperk de hoeveelheid eten tot wat je nodig hebt. Als je meer calorieën gebruikt dan dat je nodig hebt, zullen de extra calorieën worden omgezet in vet. Hoe meer vet je lichaam heeft, dus hoe dikker je bent, hoe groter je verlangen naar voedsel zal zijn.
 *  Heb een gezonde levensstijl. Veel bewegen en sporten is minstens zo belangrijk als gezond voedsel.
 *  Neem zo weinig mogelijk drinken met suiker, zoals cola en andere frisdranken.Het is een ware caloriebom, zo’n glas cola.
 * Vermijd vetten en verzadigde vetten. Gefrituurd voedsel bevat veel vetten en het voedsel koken in water is een stuk gezonder.
 *  Alcohol bevat enorm veel calorieën. Drink dus zo min mogelijk alcohol.
 *  Roken is heel slecht voor je gezondheid, niet alleen voor je longen, maar ook voor je hart en bloedvaten. Je conditie zal steeds minder worden als je blijft roken.
 *  Laat je niet verleiden door allerlei trendy eten en fastfood maaltijden, die op de markt komen en vertellen hoe gemakkelijk je leven zal zijn als je dit koopt. Gemakkelijk wel, maar weinig gezondheid.
 *  Ook allerlei dieetmiddelen zijn beslist niet gezond, lees de verpakking maar eens. De beste manier om af te vallen is minder calorieën naar binnen werken, dan dat je nodig hebt en veel water drinken.
 *  Ga regelmatig eten, 3 maaltijden per dag en probeer niet te snacken tussendoor. Als je veel trek hebt neem dan fruit.
 *  Extra vitamine nemen zal nooit de plaats van de viatmine en mineralen innemen van vers fruit en groente.
 *  Kies bij het koken van groente de juiste methode, zodat de vitamine behouden blijft.
 *  Neem zelf brood en fruit mee voor de lunch op je werk, dat is goedkoper en gezonder dan de snacks, die gekocht kunnen worden.
 *  Let ook op de seizoensgebonden groente en fruit. Dan heb je de nodige afwisseling.

Veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here