Frisse en nieuwe bezoekers voor uw website?

0
936
blog placeholder

Als je een blog/website hebt, heb je ook bezoekers nodig natuurlijk, om het verkeer hoog te houden. Maar, als die bezoekers niet meer terugkomen, dan is er wat aan de hand. Ik wil je laten zien wat er zoal mogelijk is, om nieuwe en blijvende bezoekers te ‘creëren’ voor uw website.

1. Reageer op relevante websites/blogs – Reageren op relevante blogs is misschien wel de meeste belangrijke en beste manier om aan nieuwe bezoekers te komen in het beginstadium van jouw website. En ook het reageren op reacties op jouw eigen website, is iets wat je absoluut kunt doen. Daarmee trigger je jouw bezoekers positief. Hou wel je eigen doelgroep in de gaten. Heb je een website over gewicht afvallen, zoek dan ook website die gaat over afvallen. Dit heet relevantie, en Google smult hiervan.

2. Sluit je aan bij Discussie forums – Natuurlijk is het goed, dat je jezelf aanmeld bij diverse forums over jouw doelgroep. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar elke doelgroep heeft wel een forum op het internet. Zoek de berichten die relevant zijn, en participeer in het forum zelf, rapporteer jouw ervaringen, en je zult zien dat je hieruit veel relevante bezoekers kunt halen.

3. Schrijf Effectieve Bericht Titels – Hou het simpel, en hou het kort voor je titel. Het moet wel aansluiten bij je doelgroep die je wilt richten.

4. Houd een Interview – Hou een interview met een collega die in de zelfde doelgroep zit. Gewicht verlies? Interview iemand van een kliniek, arts, diëtist, enz. Er zijn talloze software mogelijkheden om hier gebruik van te maken, maar mijn advies is Skype. Hier zijn plug-ins voor te krijgen, waar je de gesprekken mee kan opnemen. Super handig dus. Dit is een WIN-WIN situatie, voor beide personen trouwens en dat pakt dus altijd goed uit.

5. Consistent – Hou je aan een strak plan, en blijf daar ook bij. Ga niet na 2 maanden niks meer doen, en de website links laten liggen. Goed verkeer, wat ook goed omzet komt op een later tijdstip pas. Bij 1 van mijn sits heeft het wel 5 maanden geduurd, voordat er verkeer kwam wat ook omzet leverde.

6. Netwerk met website eigenaren in je regio – Wat de laatste tijd ook erg aanslaat, is je eigen netwerk vergroten door op zoek te gaan naar andere website/blog eigenaren uit je eigen regio. Hier kunnen ook andere zaken uit voortvloeien, die je soms niet eens in de hand hebt, en erg onverwacht zijn.

7. Geef Gratis spulletjes weg – We zijn en blijven Nederlanders, dus alles wat gratis is zullen we dan ook mooi meenemen. Dit is een grote magneet, die zeer goed uitpakt voor heel veel website. Als je iets weggeeft, doe het wel met een vermelding van jouw website erbij natuurlijk. Een e-book moet jouw website bevatten, een software pakket moet jouw link bevatten, enz. Dit proces duurt lang, maar zal op den duur alleen maar meer resultaat geven {absolute aanrader}

8. Wees eigenzinnig – Als je iets anders ziet of meent, dan vraag aan de bezoekers of zij jouw mening delen, en wat ze daarvan vinden!. Bijvoorbeeld. : “Helpt het om een salade dieet te volgen? Ik vind van niet, en wat vinden jullie?” Moedig vooral aan om aan de bezoekers te vragen om verdere informatie en hun reacties.

9. Gebruik de Trackback functie van WordPress – Gebruik de functie van trackback enige tijd, en je zult merken dan ook daarvan goed verkeer te halen valt. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Trackback)

10. Adverteren – Maak gebruik van advertentieruimte op relevante website. Dit werkt altijd goed, en levert goed verkeer op.

11. Lezers instrueren over het grote RSS – het is heel simpel – Schrijf een bericht, over RSS en hoe het werkt. Dit kun je gewoon van WIKI plukken, of ergens anders vandaan. En laat dan duidelijk zien hoe RSS werkt in voordeel met jouw website.

12. Offline Promotie – Gewoon ouderwets netwerken buiten je computer om, werkt ook prima. Praat erover met vrienden, collega’s, in de trein (!), je zult versteld staan hoeveel mensen je hiermee kunt aantrekken en ook zult behouden voor je website.

13. Zoekmachine Optimalisatie – Op de goede manier jouw website/blog optimaliseren voor zoekmachines, is al een 25% a 35% verhoging van bezoekers mogelijk bij veel website.

14. Waardevolle berichten – Schrijf waardevolle berichten, waar bezoekers ook echt wat aan hebben. Creëer waarde, en je zult waarde terugkrijgen.

15. Doe mee aan een Blog Kermis – Voeg je artikel toe aan een blog kermis in Nederland. Zoek op Google maar eens hierop, en je krijgt zo een lijst daarvan. Zo kun je jouw eigen netwerk ook uitbreiden.

16. Post regelmatig – Probeer regelmatig te posten, en het liefst 1 a 2 keer per dag. Zo maak je het voor de bezoekers ook interessant om terug te komen.

17. Gast schrijvers/bloggers – Nodig gast schrijvers uit die op jouw website een bericht willen plaatsen, voor in ruil hun eigen website als referentie bij het artikel wat ze gaan schrijven.

18. Ontvang links van andere sites – Misschien wel de beste manier om verkeer te krijgen voor je website, is het plaatsen van jouw link op andere relevante websites. Dit maakt het voor Google erg aantrekkelijk om jou te indexeren, en hoog te plaatsen. Maak contact met mede bloggers, schrijvers in jouw doelgroep via email, Skype, hyves, Google groups, enz.

19. Nieuwsbrieven – Maak een wekelijkse nieuwsbrief die op de vrijdagmiddag uitkomt. Waarom de vrijdag middag? Simpel, veel werknemers overdag hebben dan minder te doen, en zullen ook andere zaken doen die NIET bij hun werk hoort, zoals het lezen van jouw nieuwsbrief.

20. Social Networks – We kennen allemaal Hyves en Netlog. Via deze zogenaamde social networks kun je heel gericht en GRATIS adverteren. Maar ook de Engelse sites zoals Digg, Reddit en Twitter, is veel verkeer te halen. Vooral Hyves is een grote magneet aan de Nederlandse kant, en kan absoluut effectief zijn in het adverteren in jouw doelgroep.

21. “Pitch” Jouw berichten – Als je naar andere bloggers kijkt in jouw doelgroep, zul je berichten tegenkomen en daarover meer willen schrijven, en zelfs een aanvulling willen doen. Als je dat gedaan hebt, dan stuur je de blogger/schrijven een email hierover, en vertel dat je een aanvulling hebt gedaan. Zo krijg je 2 zaken bij elkaar : Interactie tussen 2 bloggers, en je netwerk wordt uitgebreid. Oftewel : 2 vliegen in 2 klap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here