Estland, vogels, bloemen en de stad

0
1029
blog placeholder
Wat is er speciaal aan Estland?

Weinig bekend als een natuur bestemming, telt het Baltische land Estland 7.000 rivieren en 1.500 meren, alsmede aanzienlijke oppervlakten aan bossen en moerassen. Tien procent van het land bestaat uit beschermd natuurgebied. Voeg deze binnenlandse natuurgebieden toe aan de prachtige kust en het is niet verwonderlijk dat land veel te beiden heeft voor natuur liefhebbers. Dit prachtige land is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar Mekka voor vogelaars en steeds meer bezoekers ontdekken de unieke charme van Estland.

Welke vogels zijn er te zien?

Het land kent meer dan 200 soorten broedende vogels en een enorme omvang van de Noordpool-gebonden vogels welke migreren. De Baltische kust staat algemeen bekend als één van de beste plaatsen in Europa om zichtbare migratie te observeren. In het voorjaar in er wild in overvloed en is er een spektakel te zien van enorme koppels ganzen en eenden te zien zoals elders in Europa. In april kan men verwachten zeldzame eidereenden en roofvogels te zien, evenals hoenders en steltlopers, terwijl in de bossen het slagwerk van de spechten weerklinkt waarvan er in Estland maar liefst acht soorten voorkomen. Als het seizoen overgaat in mei, komen de zomer migranten terug uit Afrika en de roodborstjes laten zich dan horen met hun gezang. Witstaart adelaars zweven boven moerassen welke nog vol zitten met wild. In de bossen nestelen spechten en uilen en in het loof-bossen vindt men recent aangekomen tjiftjaf.

Ook de flora in Estland is uitermate boeiend en is een afspiegeling van de westerse of noordelijke uitlopers van veel soorten, het land is vooral prachtig om zijn verscheidenheid aan orchideeën.
Is er iets anders te doen of zien?

Naast de rijke natuur is er nog veel meer in Estland te vinden wat een verblijf de moeite waard maakt. De interessante geschiedenis van het land komt tot uiting in de vele stijlen van architectuur, het gastvrije onthaal door de lokale bevolking en de ongerepte natuur. Het biedt een glimp van een landelijke idylle dat nog maar zelden is terug te vinden in het moderne Europa.

Een bezoek aan de middeleeuwse hoofdstad Tallinn is ook zeker de moeite waard. Met haar oude binnenstad en kleurrijke haven aan de Oostzee biedt de stad niet alleen vertier met talloze restaurants, bars, discotheken en nachtclubs, maar ook met musea en kleine knusse straatjes om urenlang door te verdwalen. Een bezoek aan het Toompea kasteel en het oude stadhuis aan het Raadhuisplein is zeker een aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here