Engelen

0
1758
blog placeholder

-Het woord ‘engel’ is afgeleid van het Griekse woord angelos, dat ‘boodschappper’ of ‘gezant betekent. Ze zijn de boodschappers van het goddelijke, en werken mee met het goddelijke plan. Zij zijn nooit geïncarneerd, dus zijn zij nooit mens geweest.
– Een andere verklaring voor het woord ‘engel’ is afgeleid uit het oud-Egyptisch. ‘ Ang’ betekent dan leven en ‘el’ ,’het licht van God’.

Beschermengelen, onze persoonlijke beschermers.

-Dit zijn engelen die ons persoonlijk bijstaan. Ze beschermen één persoon en zijn zeer krachtig. Beschermengelen helpen ons op weg naar het volbrengen van ons levensplan. Deze engel mag alleen ingrijpen als het past in ons levensplan en als wij dit aan hem vragen, anders niet.

Herkennen van engelen.

– Waarom zien we engelen niet als zij naast ons staan. Het antwoord is simpel, omdat zij niet uit vlees en bloed bestaan.
Engelen herkennen en begrijpen vindt op een intuïtief niveau plaats. Hun boodschappen verschijnen meestal niet in woorden, meer via ingevingen.
Ze ontstaan bij innerlijke stilte. Hier volgt een oefening om engelen waar te nemen.

Oefening.

1. Vindt een plekje waar je je kunt terugtrekken en niet gestoord kan worden.

2. Ga gemakkelijk zitten en nodig een engel uit om je te helpen.

3. Richt je aandacht naar binnen. Kijk in je lichaam en voel welke plaatsen gespannen of ontspannen zijn. Ga stap voor stap je lichaam door, van top tot teen.

4. Als je helemaal ontspannen bent, richt dan je aandacht op je gedachten. Observeer ze een tijdje alleen. Je zal verbaast zijn over de hoeveelheid gedachten.

5. Neem alleen waar, volg de gedachten niet. Laat ze passeren als wolken.

6. Als je een poosje je gedachten hebt geobserveerd, zet je het geluisd van de gedachten stiller, alsof je aan de volumeknop van een radio draait.

7. Kijk waar je aandacht zich nu op richt. Terwijl je eerst ‘ in je hoofd zat’ , kan je aandacht zich nu naar je buik of hart verplaatsen, of ergens anders. Ga dan deze innerlijke ruimte binnen en neem waar wat daar gebeurt.

8. Einde oefening.

– Door regelmatig ‘innerlijke reizen’ te maken kan je in contact komen met engelen. Ze helpen je op het levenspad en bij obstakels in je leven. Regelmatig oefenen d.m.v meditatie en relaxatie, helpt je bij het ervaren van hun ‘boodschap’.
Alles wat je moet doen is hem uitnodigen en om raad vragen, hij zal je vast en zeker helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here