Emigreren naar het buitenland, wat komt er bij kijken?

0
1386
klm vliegtuig

Het moment is daar, je hebt besloten om te verhuizen naar een ander land om een nieuwe start te maken. Emigreren doe je natuurlijk niet zomaar en er komt genoeg bij kijken. Daarom kun je hier lezen waar je precies op letten, wanneer je ons koude kikkerlandje van plan bent te verlaten.

Omdat je aan veel zaken moet denken, kan het hierdoor gemakkelijk zijn om jezelf te verliezen in de complexiteit van de verhuizing. Maar maak je geen zorgen! Om je leven makkelijker te maken,kun je deze verhuis-checklist gebruiken om je verhuizing te plannen.

Begin met wetten en regelgeving

Regelgeving en wetten variëren sterk tussen alle landen, dus is  het belangrijk om wat onderzoek te doen, zodat je weet wat de verschillen zijn tussen je huidige land en het land waar je naartoe verhuisd. Neem contact op met de juiste ambassade of het consulaat, voor informatie die relevant is voor expats die verhuizen naar je nieuwe bestemming.

Aandachtspunten:

  • Visa en vergunningen
  • Vaccins voor familieleden
  • Invoerbelastingen voor artikelen met een hoge waarde
  • Vaccins en quarantaines voor huisdieren
  •  Verzekeringen

Zorg ervoor, dat je al je aanvragen voor eventuele vergunningen of visa die je nodig hebt, ruim van tevoren hebt aangevraagd.

Leer de taal

Wanneer je verhuisd naar het buitenland om daar te werken of te wonen, dan moet je er wel naar streven om de lokale taal te leren. Als je de taal van de regio spreekt, kun je netwerken met de lokale bevolking. En als je een cv opstuurt waarin staat dat je in hun moedertaal praat, dan onderscheidt dat je van andere buitenlandse sollicitanten.

Idealiter moet je de taal al leren voordat je verhuisd naar het buitenland. Op die manier ben je voorbereid zijn om de tijd in je nieuwe verblijfplaats moeiteloos door te komen. Merk je toch dat je te druk bent met het voorbereiden van je vertrek, en kom je er gewoon niet aan toe? Dan zijn er nog genoeg apps waarmee je on-the-go genoeg kunt leren.

Kijk nog één keer achterom

Hoe je alles achterlaat van je huidige verblijf is ook erg belangrijk, daarom is het goed om nog even alles op een rijtje te zetten wat er geregeld moet worden.

Huisdieren

Als je huisdieren achterlaat, zorg er dan voor dat ze in goede handen zijn bij een nieuw baasje. Je wilt natuurlijk je dierenvriend nog een goed leven zonder jou gunnen. Denk hierbij aan familie en vrienden en anders kun je online kijken voor een nieuw baasje.

Uitvaart verzekering

Er zijn ook minder leuke zaken waar je aan moet denken zoals een uitvaartverzekering. Wat voor uitvaart verzekering heb je op dit moment en wat gaat er veranderen als je verhuisd? Er zijn tegenwoordig genoeg online platforms waarbij die voor je een, uitvaartverzekering vergelijken. Op deze manier heb je een verzekering afgestemd op jouw wensen.

Geniet van je nieuwe leven!

Dit is natuurlijk het belangrijkste op je checklist. Doordat je overwelmd bent met zaken regelen, kun je soms vergeten om te genieten. Vergeet nooit dat de reis even belangrijk is als de bestemming.