Een tatoeage verwijderen

0
914
blog placeholder

Als de liefde is uitgedoofd, moet meestal ook de naam van de ex op de bovenarm het ontgelden. Prominent voorbeeld: Angelina Jolie (33) die zich ontdeed van de naam van haar ex-man Billy Bob Thornton (52) op haar linker bovenarm. Daar worden nu de lengte- en breedtegraden van de geboorteplaatsen van hun vier kinderen vermeld.

Een tattoo verwijderen via laseren

De meest effectieve aanpak is laseren, waarbij het maar zelden tot de vorming van littekenweefsel komt. Het gaat zo: de kortegolfstraling van het laserlicht dringt via de bovenste laag van de huid door tot de tattoo. Daar genereert de laser een micro-explosie waardoor de kleurstof openbarst. De behandeling moet bij voorkeur door een specialist met een passende opleiding worden uitgevoerd.

Zijn er risico’s of bijwerkingen

Er ontstaat bijna altijd enige roodheid, soms blaarvorming en in enkele gevallen zelfs een verandering in de pigmentatie. Gedurende een aantal weken blijven dan witte huidplekken zichtbaar. Soms blijft een verwijderde tatoeage ook na de behandeling nog makkelijk te zien.

Wie bang is voor de laser kan zich voortaan beter een partner met dezelfde naam uitzoeken, of het meer neutrale “Schat” op de arm laten tatoeëren.

Hoe lang duurt de behandeling

De duur van een behandeling hangt voornamelijk af van de grootte van de tatoeage en de vraag hoe goed die gezet is. Voor professionele tatoeages, die vaak meer pigmenten en kleuren bevatten, moet u rekening houden met ongeveer 12 tot 15 behandelingen. Minder diepe en enkelkleurige tatoeages, aangebracht door leken, laten zich daarentegen in vijf tot zeven zittingen weglaseren.

Hoe duur is een sessie

Nogmaals, veel hangt af van de grootte van de tatoeage, maar op een bedrag van 50 tot 200 euro moet je toch wel rekenen. Telt men alle behandelingen samen, dan kan de verwijdering van een tattoo al snel een paar duizend euro kosten.

Is de behandeling pijnlijk

De pijn kan je ongeveer vergelijken met het schieten van een elastiekje tegen de huid, maar dan duizenden keer achter elkaar. Indien daar behoefte aan is kan de arts een pijnstillende crème gebruiken, een lokale verdoving toepassen of pijnstillers geven.

Kan je een tatoeage operatief laten verwijderen

Tattoos kunnen ook operatief worden verwijderd als vorm en omvang niet te uitbundig zijn. Onder plaatselijke verdoving wordt de gekleurde huid dan gewoon weggesneden. Afhankelijk van de grootte wordt de betrokken plek dan met getransplanteerde huid of via verschuivingen bedekt.

Kan men een tatoeage ook wegschuren

Een ander, maar zelden gebruikt alternatief is dermabrasie: daarbij wordt de tatoeage als het ware afgeschraapt. Deze chirurgische ingreep kent echter een groot risico van blijvende littekens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here