De schepping van de evolutie

0
920
blog placeholder

Het leven is complex. En hoewel het duidelijk is dat er Iemand moet zijn die dit bedacht en gemaakt heeft, blijven de meeste mensen volhouden dat het leven bij toeval ontstond en de mens geleidelijk ontstaan is uit eenvoudiger soorten dieren. De evolutie is een filosofie, die al ver voor Chr. ontstaan is en later door Darwin nieuw leven is ingeblazen. Heeft dit met God te maken of is er een reden dat de mens zich zpo vastklampt aan een filosofie die niet bewezen is?
Volgens de Bijbel schiep God de mens naar Zijn beeld: in het eerste Bijbelboek Genesis 1 wordt dat beschreven. God is dus de Schepper van het universum, Hij heeft alles bedacht en Hij sprak en het was er. Dat betekent ook dat God de eigenaar van de wereld is en dat Hij bepaalt hoe de dingen  gaan en wat de regels zijn. Omdat Hij de maker van alles is, heeft Hij het recht om wettelijke en morele bepalingen vast te stellen. Dat heeft alles te maken met de grondbeginselen van goed en fout. God aanvaardt alleen Zijn normen van goed en kwaad, beschreven in de Bijbel.
God heeft de mens gemaakt met een eigen wil. Die eigen wil is voor God erg belangrijk, Hij heeft namelijk geen marionetten gemaakt. Ieder mens krijgt de kans om zelf te bepalen wiens regels en normen hij wil volgen: de normen van God of de normen van de mens zelf.
Alleen de mens is gemaakt naar Gods beeld, met de mogelijkheid om te denken, te willen, te voelen, beslissingen te nemen en een geweten te ontwikkelen. Er is geen enkel dier, zelfs niet de apen, die deze mogelijkheden hebben. Geen enkel dier hoeft zich te verantwoorden voor zijn daden voor God.
Dat is het grote verschil tussen de mens en de rest van de schepping.

Evolutie en de gevolgen voor de mens

Als de mens geëvolueerd is uit de dieren dan is hij niet meer dan een dier. De verantwoordelijkheid valt weg. Wat is er makkelijker voor een mens dan zichzelf er van te overtuigen dat hij niet meer is dan een afstammeling van een stel primaten. Dat hij niet meer is dan een veredeld dier, dat hij geen speciale creatie van God is, dat er geen leven na de dood is, geen oordeel, geen verantwoordelijkheid over zijn leven op aarde.
Is dit soms het doel van de evolutie? Is dit soms de reden dat men zo boos kan worden op vragen van een creationist? Waarom zo fanatiek geloven en proberen te bewijzen dat we van de dieren afstammen?
Het betekent immers dat God de Schepper niet nodig is en dat de mens niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor zijn immoreel wangedrag? De mens houdt er van om autonoom te zijn en te kunnen doen wat hij wil.

Is de evolutie een feit?

Is de evolutiegedachte een feit? Deze lastige vraag wordt door de meeste mensen gewoon geaccepteerd als een feit. Toch heeft nog geen enkel wetenschappelijk bewijs aangetoond dat evolutie mogelijk is. Ik denk dat evolutie voortkomt uit de wens van de mens om zonder God te willen leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here