De Duitse Herdershond

0
1153
blog placeholder

Afkomst:

De Duitse Herder komt zoals de naam het al doet vermoeden oorspronkelijk uit Duitsland. Het is een hond dat vele mogelijkheden bied. Zo wordt het dier o.a gebruikt als waakhond,reddingshond, politiehond,verdedigingshond en zelfs een teefje kan als blindegeleidehond gebruikt worden.

Uiterlijk:
De reu heeft een schofthoogte van 60-65 cm,
De teef heeft een schofthoogte van 55-60 cm.
Het gewicht ligt tussen de 35 en 40 kilo.
Het lichaam is lang,stevig en gespierd met sterke botten.
De kop staat in goede verhouding met het lichaam met een lichte stop en een schaargebit.
De oren zijn puntvormig.
De ogen zijn amandelvormig en donker van kleur.
De staart is dicht behaard en reikt tot de hakken.
Gespierde voorpoten en schouders.

De vacht komt in drie variaties voor:
stokhaar
langstokhaar
langhaar

Kleuren van de vacht:
zwart
ijzergrauw
asblauw
eenkleurig
met regelmatige bruine,gele of grauwe aftekeningen.

Karakter:

De Duitse Herder is zeer moedig,leergierig,gehoorzaam,vriendelijk,sociaal,waaks, temperamentvol,een kindervriend, trouw aan de baas en diens gezin. Mist de hond goed is gesocialiseerd kan het prima overweg met soortgenoten en andere dieren, maar ongewenste bezoekers worden tot stilstaan gebracht. Deze honden hebben geen neiging tot weglopen.

Opvoeding:

De Duitse Herder is een zeer veelzijdige hond dat voor meerdere doeleinden wordt gebruikt. het dier wil graag van u leren en leert snel . Vele Duitse Herders zijn voor gehoorzaamheidsproeven dan ook met lof geslaagd. De hond heeft veel behoefte aan contact met de baas, dus laat de hond geen uren alleen. De Duitse Herder reageert veel op stemgeluiden,dus werk dan ook veel met u stem. Qua verzorging heeft de hond weinig verzorging nodig. Met name in de ruiperiode is het verstandig om met een herdersharkje losse en dode haren te verwijderen, meer is niet nodig.

Beweging:

Aangezien deze honden graag willen werken heeft de hond dus veel energie. Bied de hond daarom bezigheden zoals behendigheidheid,africhten, gehoorzaamheid, speuren of wat voor spelletjes dan ook. Laat de hond af en toe lekker uitrennen. Zorg er wel voor dat tijdens de groeifase de pup alle energie nodig heeft voor de ontwikkeling van de botten,pezen en spieren, dus laat een pup niet te lang achtereen stoeien.

Het menu van een Duitse Herder bestaat voornamelijk uit vlees,vis,groente, brood en rijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here