Cruise vakantie

0
1047
blog placeholder

Cruiseschepen zijn drijvende luxehotels

Ooit gold een schip vooral als vervoermiddel, maar dat kan je van een hedendaags cruiseschip niet meer zeggen. Als voorbeeld nemen we een van de paradepaardjes van cruisemaatschappij Costa Crociere, de Costa Serena. Vanaf de kiel gemeten is dit varend feesthotel even hoog als een wolkenkrabber van 23 verdiepingen. Alle bars en lounges bij elkaar genomen hebben een oppervlakte vergelijkbaar met 5 voetbalvelden. 

Koffers in- en uitpakken hoeft niet

De huidig cruiseschepen zijn drijvende luxehotels voorzien van alle denkbare comfort en gemakken. Het ultime genot zo’n varend hotel: koffers in- en uitpakken is er niet bij. En terwijl het cruiseschip de diverse havens binnenglijdt, wordt er op het bovendek naar hartelust getennist. Niet verwonderlijk, want het schip is onvoorstelbaar stabiel. Zelfs op volle zee heeft de wind er geen vat op. Alleen een lichte trilling verraadt af en toe dat je vaart. 

Wat is er allemaal te doen op een cruiseschip

Een drijvend paleis als de Costa Serena heeft alles aan boord waar je als vakantieganger van droomt. Comfortabele kajuiten, culinaire verwennerijen en activiteiten als fitness, wellness, danslessen, aerobics. Je hoeft je geen seconde te vervelen aan boord van een cruiseschip. Tal van verrassingen wachten je aan boord: er is een bibliotheek, je kunt een kansje wagen in een casino, er zijn disco’s, winkels en kunstgalereën. En ’s avonds is er overal muziek en wervelende shows die rechtstreeks uit Broadway lijken te komen. En voor wie dat alles niet genoeg is, is er ook nog de zee, een stralende zon en een strakblauwe lucht. Want daar kwamen we toch ook voor, nietwaar. 

Het imposante karakter van een cruiseschip

Om u een indruk te geven van het imposante karakter van een hedendaags cruiseschip, volgt hier een aantal details van de eerder genoemde Costa Serena.

Het schip, waarvan de bouw werd voltooid in 2007, biedt plaats aan 3.780 gasten.
Het heeft een lengte van bijna 300 meter en is 36 meter breed.
Het schip telt 17 dekken, waarvan er 14 in gebruik zijn door gasten.
De Costa Serena telt 1.500 kajuiten, waarvan meer dan 500 met eigen balkon.
Je kan er kiezen uit dertien bars, vijf restaurants en er zijn vier zwembaden.
Met zijn kolossale afmetingen haalt het schip een snelheid van 42,6 km/uur.
De 1.100 bemanningsleden zijn afkomstig uit 80 verschillende landen.

Wat een cruise kost

Zoals gezegd, een bescheiden 8-daagse cruise op de Middellandse Zee kan je al boeken voor iets meer dan 900 euro per persoon. Maar er zijn ook duurdere arrangementen zoals 9 dagen cruisen in de Caraïben voor 1300 euro. En wie écht de beurs wil trekken voor een eindje varen is er een 109 dagen durende wereldtrip vanaf Miami, langs Zuid-Amerika naar Afrika, India en het Midden-Oosten en weer terug via de Middellandse Zee en Engeland. Kosten vanaf 44.000 euro!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here