Costa del Sol, Estepona

0
929
blog placeholder

Estepona ligt aan de Spaanse Zuid-kust, de Costa del Sol, in de autonome deelstaat Andalusië. De naam Costa del Sol klinkt vrijwel iedereen bekend in de oren. Niet in de laatste plaats vanwege Marbella, haar bruisend uitgaansleven en haar corruptieschandalen. De Costa del Sol heeft meer te bieden dan Marbella en de plaatsen die bij Málaga liggen. Estepona ligt meer zuidelijk in de provincie. Op rustige kalme dagen met goed zicht ziet U de bergachtige kust van Marokko. Het is heel leuk om vanuit Ronda naar het aan de kust gelegen San Pedro de Alcántara te rijden. Tijdens de lange en forse afdaling ziet U de hele kustlijn, inclusief de rots van Gibraltar. Vervolgens slaat U rechtsaf naar Estepona, linksaf naar Marbella. 

De voornaamste attractie van Estepona is natuurlijk het strand. Het heeft lange brede zandstranden met prachtig wit zand. Ligstoelen en parasollen zijn overal aanwezig. De zee is blauw, de lucht nog blauwer. Het licht is stralend wit, intens. Koud kunt U het hier onmogelijk hebben. Er staat meestal een aangenaam briesje. Na Uw duik in de zee zult U het snel weer warm krijgen. Langs het strand zijn er veel clubs met eigen terras, zwembad en grasmat, waar U geniet van de frisse zeebries en het uitzicht, zonder plakkerig te worden van zand en zeewater. Natuurlijk heeft U maar te kiezen waar U gezellig iets gaat drinken of eten. Bent U een liefhebber van vis? Dan heeft U het voor het uitkiezen, zo vers als wat, uitgebreid of eenvoudig, duur of goedkoop.

Estepona is niet verpest door enorm veel toerisme. Het blijft een loom Andalusisch stadje met een aangenaam rustige sfeer, waar mensen U uitgebreid de weg wijzen, niemand zich erg druk maakt en het leven rustig voortkabbelt. De prijzen zijn redelijk gebleven. In de binnenstad vindt U veel terrasjes, waar U heerlijke tapas (kleine hapjes warm of koud eten) kunt eten, vergezeld van een goed glas Rioja of andere Spaanse wijn. Er zijn veel restaurants en vooral zeer veel ijssalons voor al die verhitte mensen die nog moeten leren het kalmpjes aan te doen in de Zuid-Spaanse zomer!

Voor de toerist die niet alleen maar op het strand wil liggen bakken, zijn er uitstapjes naar het binnenland. De karakteristieke witte dorpen van Andalusië liggen van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat in de zon te blakeren, omringd door olijfboomplantages. Het is het beste om al vroeg te vertrekken. Houdt U van uitslapen, dan kunt U beter ´s avonds op stap gaan.

De altijd zonnige en warme zomers, de mooie stranden en de aanvaardbaar gebleven prijzen, gecombineerd met het goede niveau van de voorzieningen, maken van Estepona een aantrekkelijke bestemming. De milde winters maken het prima geschikt voor overwinteraars, die een rustige en kalme plaats zoeken om de hier korte winter door te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here