Chueca – Het nieuwe trendy Madrid

0
917
blog placeholder

 

Op een late door de weekse ochtend ligt de wijk Chueca nog op één oor. De restaurants en bars liggen nog verscholen achter met graffiti bespoten stalen rolluiken en de winkels met kleding openen net hun deuren. Het enige geluid in de nauwe straten is het getoeter van claxons. Het is duidelijk te zien dat deze “barrio” ‘s-avonds laat naar bed gaat.

Chueca wordt tegenwoordig als één van de meest trendy wijken van Madrid genoemd. Het gebied wordt begrensd door de Grand Via, de Paseo de Recoletos en de Fuencarral. Een korte rondgang laat zien dat dit gebied op het gebied van architectuur veel bescheidener is dan de andere wijken van Madrid. Het gebied kent een donker verleden van prostitutie, criminaliteit en drugs. Respectabele Madrilenen liepen tot voor kort om dit gebied heen. Totdat het gebied werd geadopteerd door de homo-gemeenschap en er een enorme transformatie op gang kwam. Tegenwoordig trekt de trendy, homo-vriendelijke en enigszins Bohemien atmosfeer van Chueca allerlei mensen aan. Het is uitgegroeid tot een plek waar men kleding koopt voor club-party’s en tot een levendige uitgaansbuurt met veel restaurants en bars.

In de hoofd winkelstraat van de wijk, de Fuencarral, vindt men de grote internationale namen als Diesel, Replay en Gas naast elkaar gevestigd. Iedereen die op zoek is naar bijvoorbeeld de laatste mode op het gebied van jeans hoeft in Madrid niet verder te zoeken. In de Augusto Figueroa koopt trendy Madrid schoenen. Naast de meer bekende schoenwinkels zijn er hier veel outlet stores en winkels welke goedkope schoenen in alleen bepaalde maten verkopen. Een aanrader is Isolée, een stijlvolle sneeuw-witte ruimte met een café en een Champagne bar waar ook een fijne selectie aan voedsel en kleding wordt aangeboden.

De ware kracht van Chueca ligt in de waaier van onderscheidende jeugdige boetieks en winkels waar alternatieve mode wordt aangeboden. De kleding meer uitgesproken en veel kleurrijker an elders in Madrid. Een plaats die in dit kader zeker niet mag worden overgeslagen is Mercado Fuencarral. Hier vindt men drie verdiepingen met boetieks waar creaties van jonge ontwerpers worden verkocht.

Tegen de avond verzamelen mensen zich op de Plaza de Chueca, het hart van de wijk. Hier bevinden zich kleine restaurants en tapas bars, maar ook de oudste cerveceria van de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here