betaalde e-mails: doen of niet doen?

0
862
blog placeholder

Iedereen wil wel graag een centje bijverdienen, maar ofwel hebben we er de tijd niet voor (of willen we er geen tijd voor vrijmaken), ofwel zien we op tegen de moeite. Immers, je kan altijd wel een bijbaantje vinden in bijvoorbeeld de horeca, maar meestal past dit niet binnen ons gezinsleven en dus laten we het maar zo. Misschien beseffen we dan dat we het wellicht toch niet zó slecht hebben met ons loontje?

Wat géén moeite lijkt te kosten, is het ’thuiswerken’ zoals velen het systeem met de betaalde e-mails omschrijven. Gewoon gratis inschrijven, elke dag enkele e-mails openen en je begint meteen geld te verdienen. Of niet? Websites vinden kost alvast geen moeite: enkele kernwoorden intikken op Google en je ontdekt meteen tal van websites die dit aanbieden en misschien nog meer andere websites van mensen die deze websites promoten (hierover verderop meer).

Na een korte zoektocht besloot ik mij te registreren bij een vijftal websites: 4 uit de Benelux en 1 uit Amerika. Het principe is zowat overal hetzelfde: bedoeling is dat je via het lezen van e-mails, het aanklikken van banners, het spelen van spelletjes, etc. punten spaart: bij de ene zijn dat ‘parels’, bij een ander clix en nog een ander heeft het over centen in je ‘geldaugurk’. Wie thuis is in dit wereldje herkent ze wel.

Wanneer verdien je geld? Er wordt uitbetaald van zodra je aan een bepaald bedrag komt. En daar wringt een beetje het schoentje: 3 maanden en vele mails later heb ik nog geen zicht op een eerste uitbetaling. In het beste geval zit ik halverwege het te halen bedrag. Vraag is dan nog: eenmaal je – na wellicht minstens een half jaar – een eerste mail de limiet bereikt, zal er dan effectief geld worden uitgekeerd?

Het kan sneller gaan: door nieuwe leden te werven. Wie zelf een website heeft, kan deze programma’s promoten met links en banners. Per aangebracht nieuw lid dikt je account heel wat sneller aan. Bij 1 programma kon ik alvast via mijn eigen website een lid aanbrengen en kwam ik zo alvast een stukje dichter bij de uitbetalingslimiet.

Ik blijf benieuwd of er effectief geld zal uitkomen. Over enkele maanden schrijf ik een nieuw verslag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here