Bestuurbare Auto

0
948
blog placeholder

Iedereen heeft er wel eens aan gedacht om een bestuurbare auto aan te schaffen. De meeste van ons hebben hier ook al ervaring mee. Samen met vader op het plein een stukje verder op. Maar de techniek heeft niet stilgestaan door de jaren heen, en het aanbod van verschillende soorten bestuurbare auto s wordt alleen maar groter.

Het is allemaal begonnen net na de 2e wereld oorlog maar pas in de eind jaren 60 heeft dit prachtige stuk speelgoed pas echt zijn entree gemaakt in de consumenten markt. Toen nog bijna niet betaalbaar en alleen voor de elite. Dit heeft er tevens voor gezorgd dat er talloze hobbyisten zelf aan de slag gingen om zo hun eigen versie of model van een bestuurbare auto in mekaar te zetten.
Bestuurbare auto s noemt men ook wel RC auto s, ofwel radiografisch bestuurbare auto. Met een afstandsbediening zijn deze machines zeer nauwkeurig te besturen. Er worden dan ook grote race wedstrijden mee gehouden.

Zoals gezegd zijn er vandaag de dag talloze modellen op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een R2R model (Ready to Run of Race) en een A2R model (Almost Ready to Run). Er zijn zelfs modellen precies op schaal gebouwd met levens echte opties zoals je ze in de echte auto s ook tegen komt. Dit is natuurlijk prachtig voor de enthousiaste verzamelaar.  Ook kun je ervoor kiezen om een model volledig vanaf de grond af te bouwen maar let wel, hiervoor is meer technische kennis vereist.

Een van de meest favoriete merken van bestuurbare auto s is Traxxas. Zij bieden een breed assortiment van verschillende modellen en types. Als je op zoek bent naar een goede RC wagen dan is het zeker een aanrader!!!

Natuurlijk kun je ook kiezen uit een van de andere merken als het gaat om kwalitatieve RC auto s. Hieronder vindt je een aantal van deze merken.

    •    Corally
    •    HongNor
    •    Kyosho
    •    LRP
    •    Protech
    •    Schumacher
    •    Tamiya

Deze merken zijn gericht op proffecioneel gebruik en zullen daarom niet goedkoop zijn. In de lokale speelgoed winkel kun je voor een paar tientjes al een leuke bestuurbare auto kopen. In de meeste gevallen zijn dit modellen op accu, gericht op kinderen en gezinnen. Maar ook hiermee kun je de grootste lol beleven!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here