Besparen op kleding

0
1496
blog placeholder

Ook met een beperkt budget is het mogelijk de kledingkast te vullen.

Koop kleding slim in en wees creatief.

 

Hieronder een paar tips voor het aanschaffen en gebruiken van kleding.

 

–         Schaf alleen kleding aan als dat echt nodig is. Bedenk van te voren welk kledingstuk aangeschaft moet worden en ga dan ook alleen daar naar kijken.

–         Merkkleding is vaak duur, wacht tot de opruiming dan gaat er vaak behoorlijk wat van de prijs af.

–         Koop in plaats van merkkleding kleding bij goedkopere winkels.

–         Koop niet meteen kleding uit de nieuwste collectie. Na een paar weken zijn er vaak al actieartikelen of aanbiedingen.

–         Wacht tot de laatste ronde van de opruiming. Er is dan veel kleding voor een paar euro te koop. Koop afgeprijsde kinderkleding een maat groter en leg ze weg tot een volgend seizoen. Winterkleding tot het volgende winterseizoen en zomerkleding tot het volgende zomerseizoen.

–         Veel winkels willen klanten aan zich binden door middel van klantenkaarten en speciale koopavonden.

–         Een paar goede basisstukken zijn onmisbaar in de kledingkast. Ze kunnen worden gecombineerd met de actuele mode Basisstukken zijn niet aan tijd gebonden en kunnen jaren mee. Denk aan de witte blouse, een naturelkleurig shirt enz.

–         Koop kleding voor kinderen ruim. Ze kunnen dan nog groeien voordat de kleding weer te klein is.

–         Een feestje maar geen feestkleding? Het is ook mogelijk om kostuums en dergelijke voor een dag te huren. Het scheelt de kosten voor aanschaf en kleding hangt niet ongebruikt in de kast.

–         Hangt er kleding ongebruikt in de kast? Organiseer dan een kledingparty. Er zijn vast wel meer mensen in de omgeving die dit een goed idee vinden. Nodig vrienden, familie, buren enz. een avondje uit en laat iedereen hun overbodige kleding meenemen. Ruil de kleding tegen kleding van vergelijkbare waarde en iedereen gaat tevreden naar huis. Het is wel handig om mensen met dezelfde kledingmaat uit te nodigen.

–         Koop enkele mooie accessoires zoals kettingen, armbanden, tassen of sjaals en maak hiermee een simpele outfit bijzonder.

–         Verkoop goede kleding op internet en koop daar zelf ook kleding. Er worden geregeld kledingbeurzen georganiseerd. Hier kan kleding worden gekocht of verkocht. Deze beurzen worden vaak goed bezocht. Om de mooiste kleding te bemachtigen is het verstandig om aanwezig te zijn zodra de beurs begint. Ook op rommelmarkten is vaak kleding te koop.

–         Ga eens naar een tweedehandse kledingwinkel. Er is geregeld wat anders in het assortiment. Ook eigen kleding kan hier worden verkocht.

–         Ga zelf aan de slag en naai eigen kleding. Stof is niet altijd goedkoop maar op markten zijn vaak bakken met restjes en die zijn wel betaalbaar.

–         Gooi kapotte kleding niet zomaar weg maar repareer het zoveel mogelijk.

–         Was kleding binnenste buiten het blijft dan langer mooi.

–         Volg de wasvoorschriften en was kleding zorgvuldig.

      –     Hang kleding niet in de zon te drogen het verkleurt dan sneller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here