Ben ik links of rechts?

0
2211
blog placeholder

Na in mijn vorige artikel aangegeven te hebben wat de termen links en rechts in de politiek betekenen lijkt het me nu tijd om uit te vinden of je jezelf links of rechts zou moeten noemen. Ik heb een tweetal testen ontworpen die aangeven wat jouw politieke visie is. De eerste test kijkt naar je positie op de sociaal-economische links-rechts lijn. Bovendien kun je er mee zien welke van de beide lijnen voor jouw partijkeuze waarschijnlijk het belangrijkste is: als je materiële zaken belangrijk vindt is de sociaal-economische lijn voor jou het boeiendste, maar als je je meer druk maak om zaken die je niet kunt kopen dan is de morele lijn bepalender. De tweede test kijkt waar je staat op moreel gebied.

Beide tests zijn door mijzelf ontworpen en niet wetenschappelijk verantwoord. Toch hoop ik dat ze u enig inzicht kunnen bieden. Wat er ook uitkomt, laat het niet bepalend zijn voor uw keuzes in de echte wereld – altijd zelf blijven nadenken! Als u nu al weet dat u een bepaalde uitslag erg vervelend zou vinden, bespaar u dan verdriet en doe de test niet. Maar als u openstaat voor nieuwe inzichten in uw eigen politieke visie en de test niet té serieus neemt, dan wens ik u veel plezier.

Ben ik sociaal-economisch gezien links, rechts of midden?

Instructies bij de test.

–         Om de test goed te kunnen doen is het het handigste als je de volgende pagina uitprint en op papier invult.

–         De test bestaat uit 28 stellingen waarvan je aan moet geven of je het er eens of oneens mee bent.

–         De test kijkt hoe materialistisch of post-materialistisch je bent en scoort hoe ‘links,’ ‘rechts’ en ‘midden’ je standpunten zijn.

–         Heb je ergens echt geen mening over, laat het vakje dan leeg, maar hoe minder stellingen je beantwoordt, hoe minder de test zegt over jouw politieke positie op de sociaal-economische links-rechts lijn.

–         De stellingen zijn ondergebracht in een aantal categoriëen. Vul wel voor elke stelling apart in of je het er eens of oneens mee bent.

–         Als je de test hebt ingevuld, kijk dan op de pagina er na om te berekenen hoe ‘links,’ ‘midden’ en ‘rechts’ je bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here