Amber therapie – een Baltische behandeling

0
875
blog placeholder

 

Het amber wordt voornamelijk gevonden aan de kust van de Baltische Zee in Litouwen en in het oosten van Polen. Belangrijke behandel eigenschappen van deze boom fossielen kunnen bijdragen bij het verhelpen van stress en bij het bevorderen van de bloed circulatie.

Er zijn verschillende eigenschappen van amber bekend die helpen bij het tot rust komen van het lichaam en de geest. Het is bekend dat Maarten Luther een stukje amber bij zich droeg, ter voorkoming van de vorming van nierstenen. In zijn tijd was het zeer populair om amber in de vorm van een roos in de zak van de jas te dragen. Over het algemeen werd echter een stukje amber om de nek gedragen.

Een behandeling met amber kent z’n eigen regels. Een massage met amber is een effectieve methode om de gevolgen van stress tegen te gaan. Een massage bevorderd de bloed circulatie en bevorderd het gevoel van welzijn. Het draineert de het lymfe-systeem en het verwijderd gifstoffen uit de spieren. Het is een vorm van litho-therapie. Met al de aan haar toegeschreven geneeskundige eigenschappen heeft het veel meer mogelijkheden dan andere bekende stenen. Gedurende een amber therapie worden essentiële oliën aan het lichaam toegevoegd waardoor het ontspannen al voor de daadwerkelijke behandeling begint.

Nadat het lichaam met olie is verwarmt volgt een massage met stukken amber van verschillende afmetingen. Soms wordt door de therapeut gebruik gemaakt van speciale zakjes met amber bolletjes. De tweede fase van een amber therapie bestaat uit een massage van alle bloot liggende delen van het lichaam. Deze fase begint met een reguliere massage en wordt gevolgd door een intensieve massage met zakjes met bolletjes amber met een temperatuur van tussen 40 en 45 graden Celsius. De warmte die van deze stukjes amber afkomt kan het lichaam tot 4 centimeter diep binnen dringen.

Tijdens een amber therapie verbeterd de bloed circulatie en cellen beginnen actiever te worden. Het amber zet haar volledige energie over naar het lichaam van de patiënt door gebruik te maken van vrije elektronen. Op hetzelfde moment wordt de huid verrijkt met zuurstof.

Het menselijk lichaam heeft specifieke gevoelige zones en biologisch actieve punten. Als amber op deze punten wordt toegepast is het mogelijk verschillende ziektes te behandelen, inclusief diegene die het zenuwstelsel verstoren.

Amber therapie – bio-energetische massage met Baltisch amber – brengt het lichaam en de geest weer in harmonie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here