Active body, active mind

0
1059
blog placeholder

Het onderstaande artikel is geschreven door Yvette Koehorst. Zij heeft een stage van 3 maanden gedaan , waarvan 2 maanden in Senegal, voor Stichting Multi-Pass, om een marketingplan te maken voor het gehandicaptencentrum Mbokatoor. Dit is een centrum waar gehandicapten een vak leren en werken, zodat zij geld verdienen om hun familie te onderhouden. Yvette heeft ook geholpen met het verkopen van de producten van het centrum in plaatsen waar veel toeristen komen. Zij houdt erg van sporten; van jongs af aan is zij een fanatieke hokeyster. Het was erg vervelend dat zij tijdens haar stage in Senegal een ontsteking aan haar ogen kreeg. Maar gelukkig is het nu zo goed als over.

Hier is het artikel van Yvette:

Ooit heeft iemand de spreuk: ‘An active mind cannot exist in an inactive body’ tegen mij gezegd. Wie? I have no clue, maar de spreuk is blijven hangen. Waarom? Ik ben het type sportief. En dan niet sportief in de zin van de verplichte bezoekjes aan de sportschool – een keer of 3 per week

voor de lijn. Nee; sport is mijn grote liefde. Vrijwel alle sporten vind ik leuk en als ik eenmaal bezig ben, ben ik bloedfanatiek. Zelfs het kijken van sport op televisie vind ik leuk, wat dat betreft ben ik net een man. Zonder sport zit ik gewoonweg minder lekker in mijn vel. Vandaar dat deze spreuk mij op het lijf is geschreven.

Maar wat nou als je niet meer kan voetballen, hockeyen of tennissen? Niet omdat je geen zin hebt of tijdelijk geblesseerd bent, maar omdat het fysiek echt niet meer kan. Hoe kom ik nou zo plots bij deze gedachten? Ik heb in Senegal een infectie aan mijn ogen opgelopen. Hierdoor zie ik al een paar dagen bijna niks. Voor een actief persoon als mijzelf, is het een ware hel om niks te kunnen doen en afhankelijk te zijn van anderen. Als het goed is gaat het bij mij helemaal over, maar wat nou als dat niet zo zou zijn? Hoe leven mensen die geen active body kunnen hebben? Hebben die dan ook geen active mind? Een hoop vragen en overdenkingen waarop ik het antwoord schuldig moet blijven. Wat ik wel weet is dat ik gillend gek zou worden. Voor mij geldt de lijfspreuk ‘an active mind cannot exist in an inactive body’ zeker. Ik hoop dus maar op een snel herstel of zoals ze in Senegal zeggen: Insh’allah (als God het wil).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here