21 december 2012

0
1248
blog placeholder

Volgens de Maya`s zou er een soort van ommekeer ontstaan op 21 december 2012.
Wat bedoelen ze met ommekeer? Vele doem senarios ben ik al tegen gekomen een komeet die de aarde gaat raken, een nieuwe zondevloed (wat nog niet eens zo gek gedacht is met de global warming van tegenwoordig, maar goed als je je verstant een beetje gebruikt moet er binnen een kleine 1,5 jaar wel erg veel “ijskappen” smelten om voor een zondevloed te zorgen) Een derde wereld oorlog, een simpele knop indrukken die verbonden is  met een atoombom. Ach we kunnen het allemaal wel verzinnen hoe onze mooie aarde in een klap weggevaagd zou worden.
Een ommekeer is in mijn ogen alleen niet een totale vernieteging, het klinkt meer als een verandering…
Zou het niet mooi zijn als we allemaal ineens van elkaar gingen houden, geen oorlogen meer geen ziekte en zeer… ja ja ik weet het dat klinkt al net zo geloofwaardig als een totale wegvaging van onze aarde!

De Maya`s leefde in een totale andere wereld dan wij! Wij met al onze luxe, snelle leefwijze. Zouden ze dat al voorzien hebben! Is dat voor hun de ommekeer, dan veranderd er voor ons dus helemaal niets. Eigenlijk wel een beetje saai, en totaal niet van deze tijd dus ook die optie veeg ik van tafel.

Het meest recente wat ik er zelf van gelezen en gehoord heb is dat we anders gaan denken. We meer tijd voor ons zelf gaan inplannen. We meer aan ontspannig gaan doen. Meer zorg dragen voor onze naaste en er zeker meer tijd voor gaan vrij maken. Tijd… tegenwoordig zou je wel tijd willen kopen want als het ons ergens aan ontbreekt is het wel tijd! Bij wie is 24 uur per dag tegenwoordig genoeg… Ik persoonlijk zou er wel graag een uurtje of 4 bij willen hoor! Kan ik gelijk doen wat hier boven staat beschreven.
Wie wil er nu niet wat meer tijd om handen hebben… Tijd voor jezelf, hobby`s en je sociale leven weer een boost geven. Het ontbreekt ons er allemaal wel een beetje aan. We hebben zoveel verplichtingen opgelegd gekregen door onze eigen manier van leven. We willen geen van alleen “luxe” inleveren, eigenlijk willen we er zelfs meer bij!
Helaas zie ik ook deze theorie als een zeepbel voor mijn ogen ontploffen. hoe mooi ik deze gedachte gang ook vind.

De wereld zal naar mijn idee niet vergaan op 21 december 2012. Ik geloof niet dat er iets wezenlijks staat te gebeuren die dag maar ik ga er wel bij stil staan dat eeuwen geleden iemand bedacht heeft dat die datum een uitverkoren datum moest zijn en dat juist die gedachte het eeuwen heeft overleeft. Die persoon leeft in de gedachten van vele mensen nog voort. Die gedachte opzich is al heel bijzonder!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here