Vier back to school hacks waar je nog niet aan dacht

0
396
Depositphotos_128485498_S

‘Klop, klop!’ Ja, hoor. Dat is het nieuwe schooljaar dat voor de deur staat. Het internet barst van de lijstjes met school musthaves en dingen die je moet regelen, kopen of doen voor 1 september. En toch zijn we bijna zeker dat je deze hacks nog niet vaak bent tegengekomen. Met deze slimme trucjes ga je nog onbezorgder dat nieuwe schooljaar tegemoet.

Dure spullen? Speel op extra veilig

Zeker vanaf het middelbaar moeten jongeren heel wat meenemen naar school. Vaak zijn daar best dure spullen bij. Denk maar aan de notebooks, Chromebooks of laptops die sinds de digitalisering stilaan overal ingevoerd worden. Eerst en vooral is het belangrijk dat ze speciaal aangepaste rugzakken dragen – zo geraakt de laptop niet beschadigd. Maar heb je ook al gedacht aan een rugzakslotje? Zo is de kans al een pak kleiner dat er tijdens een speeltijd of treinrit zo’n duur stuk verloren geraakt!

Plan de lunch

Vaak is het ’s morgens veel te druk om hard na te denken over de lunch die je meegeeft met je kinderen. Dan eindig je toch alweer met boterhammetjes met choco of kaas. Dat terwijl je je dit jaar toch echt voorgenomen had om de brooddoos gezonder te vullen.

De oplossing? Plan je lunches op vrijdag. Maak – liefst in samenspraak met je kinderen – een lijstje voor de hele week met wat er in de brooddoos komt, doe op zaterdag je inkopen en zet de lekkere én gezonde lunch de avond ervoor al klaar. Je kan ook makkelijk een brooddoos opleuken met wat gezonde snacks zoals snoeptomaatjes of eens maak een wrap met wat kruidenkaas of gebakken kip van de avond ervoor.

Fiets veilig

Heel wat kinderen gaan met de fiets naar school. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor hun conditie én om het verkeer te leren inschatten. Alleen is het vaak nog een hachelijke onderneming. Bereid ze daarom goed voor. Hoe?

Fiets de route in de vakantie al een paar keer samen en laat ze al eens alleen oefenen, als ze oud genoeg zijn natuurlijk. Print een plannetje af en kleur er de route op, kleef dat eventueel in de agenda.

Nog een onmisbare fietstip: stop extra herlaadbare batterijen in de rugzak van je kind. Van zodra de dagen korter worden, wil je echt niet dat zoon- of dochterlief halverwege zonder fietslicht komt te zitten!

Heb geduld

Eind augustus vindt er een echte rush op de winkels plaats: iedereen gaat massaal veel mappen, schriften, kaftpapier en schrijfgerief kopen. Om dan vaak te merken dat je kinderen de helft niet nodig hebben of heel andere dingen dan die die je had aangekocht.

Heb geduld! De school geeft op de eerste dag – of in het middelbaar telkens de eerste les van een vak – sowieso een lijstje mee met benodigdheden. Vaak worden bepaalde spullen ook door de school voorzien. Koop dus op voorhand enkel het essentiële: een boekentas, pennenzak met basisschrijfgerief, een mapje met elastieken voor die eerste documenten en een cursusblok. Al de rest wordt later duidelijk!

Laat die mooie eerste schooldag niet vergallen door inkoopstress. Er is nog tijd zat om alle benodigdheden aan te schaffen en met bovenstaande slimme hacks maak je het jezelf lekker makkelijk!