De leukste uitjes voor kinderen in de herfst!

0
1070

Na een lange zomer, staat de herfst bijna voor de deur. Binnenkort zullen de temperaturen dalen en de dagen korter worden. Het wordt tijd voor gezellig films kijken onder een dekentje met warme chocolademelk. Heerlijke wandelingen door het bos met de mooiste gekleurde bladeren. Ook de herfstvakantie zit eraan te komen. Soms is het lastig om altijd iets leuks te verzinnen voor je kinderen en ze dagen bezig te houden. Zin om leuke dingen te ondernemen met je kinderen, maar je weet nog niet wat? Laat je dan inspireren door deze uitjes die perfect zijn voor de herfst!

Een actief dagje weg

Hebben jullie een dag vrij en en zin in een actieve activiteit? In de herfst zijn er verschillende leuke dingen te doen. Ga met de hele familie naar een pretpark! Pretparken zijn het ideale uitje geschikt voor de hele familie. Of je nu in de engste achtbaan stapt of in de speeltuin gaat spelen. Voor iedere leeftijd is er wat te doen. Andere ideëen voor een actieve activiteit zijn lasergamen, minigolfen of doe een escaperoom. Escaperooms zijn helemaal populair de laatste tijd. Laat je hersens kraken en probeer samen met het gezin zo snel mogelijk te ontsnappen!

Een dagje natuur

Nederland beschikt over verschillende prachtige natuurparken, heides of bossen. Ga bijvoorbeeld voor een dagje Hoge Veluwe. Maak een heerlijke wandeling buiten door de gekleurde bossen, of huur een fiets en wie weet kom je wel een ree of een zwijn tegen. Een andere aanrader is om naar een dierentuin of kinderboerderij te gaan. Nederland heeft een ruim aanbod van verschillende dierentuinen en aquaria. Een overdekt aquarium is de perfecte oplossing voor een regenachtige dag. Op een kinderboerderij kun je vaak ook dieren aaien en eten geven wat het voor de kinderen nog leuker maakt.

Een dagje cultuur

Zin in een leerzaam educatief dagje? Ga samen naar een museum! In iedere provincie zijn ontzettend veel verschillende musea aanwezig. Zeker voor kinderen zijn er veel leuke interactieve musea waar ze al spelend veel kunnen leren. Een dag vol regen? Een dagje museum is een ideale activiteit. Of ga naar het theater. Kies een toffe voorstelling uit en ga gezellig samen een avond op pad. Ook vinden kinderen het leuk om de bioscoop te gaan. Vaak zijn er op zondagen kortingen voor de kinderfilms. Dat is toch een heel andere ervaring dan een film thuis op de televisie te bekijken.

Een dagje thuis

Een leuke dag hoeft natuurlijk niks te kosten. Is het verschrikkelijk weer en hebben jullie zin om thuis te blijven? Zoek samen een lekker recept uit voor een taart of koekjes. Samen kun je een hele middag besteden aan het bakken. Schaf herfstige koekjesvormpjes aan en het leukste is natuurlijk het opeten van de lekkernijen. Een ander idee is om een knutselmiddag te houden. Verzamel kastanjes of mooie oranje bladeren en ga hiermee aan de slag. Zo knutsel je samen een echt herfstig kunstwerkje. Als laatste is de ideale activiteit voor een luie herfstdag een filmavond! Creëer samen een knus hoekje van dekens, kussens en knuffels en maak een playlist van de mooiste herfst films. Een warme chocomelk of thee kan hier natuurlijk niet bij ontbreken.