Tips voor het vergelijken van autoverzekeringen

0
1387
autoverzekering vergelijken

Wil jij jouw auto verzekeren? Dan ben jij je ongetwijfeld al aan het oriënteren op de verschillende mogelijkheden. De kans is groot dat je inmiddels al ontdekt hebt dat er ontzettend veel verzekeraars zijn. Bij deze verzekeraars kun jij allemaal een autoverzekering afsluiten. Vaak gaat het ook nog eens om verschillende autoverzekeringen. De WA-verzekering is voor iedere autobezitter verplicht, maar je kunt deze verzekering ook upgraden. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Vergelijk de verschillende autoverzekeringen dan vooral met elkaar. Op deze manier weet je goed wat de verschillende zijn tussen de verzekeringen. Maar ja, het vergelijken van autoverzekeringen is makkelijker gezegd dan gedaan. Heb jij nog niet eerder verzekeringen voor auto’s met elkaar vergeleken? Dan weet je vast en zeker niet hoe jij dit aanpakt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in onderstaande tekst namelijk tips voor het vergelijken van autoverzekeringen!

1. Maak gebruik van een vergelijkingssite

Veel mensen weten niet waar zij moeten beginnen bij het vergelijken van autoverzekeringen. Vaak worden de sites van verschillende verzekeraars bezocht om te kijken wat de verzekeringen hier kosten. Dit is een mogelijkheid, maar kost jou wel ontzettend veel tijd. Gelukkig kan het allemaal ook een stuk makkelijker. Zo zijn er vandaag de dag bijvoorbeeld verschillende vergelijkingssites waar jij autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Neem bijvoorbeeld Autoverzekering.nl. Op Autoverzekering.nl autoverzekeraars makkelijk en snel met elkaar vergelijken. Hoe zo’n vergelijkingssite in zijn werk gaat? Jij vult simpelweg in wat jouw wensen zijn. De site gaat vervolgens op basis van deze voorkeuren voor jou aan de slag. Het maken van een vergelijking duurt niet lang, want binnen een paar tellen rolt er een overzicht uit. Hierdoor zie je direct welke autoverzekeringen in jouw situatie het beste zijn.

2. Focus je niet te veel op de prijs

Het is natuurlijk hartstikke mooi wanneer jij voor weinig geld een autoverzekering af kunt sluiten. Een vergelijkingssite maakt het jou vaak makkelijk om de goedkoopste verzekering te vinden. De goedkoopste verzekering wordt hier namelijk vaak bovenaan het overzicht geplaatst. Wanneer jij jouw auto zo goedkoop mogelijk wilt verzekeren, kies je waarschijnlijk voor de bovenste verzekering. Op deze manier bespaar je maandelijks soms al snel een paar euro’s aan premie. Dit is natuurlijk mooi meegenomen. Toch is het niet verstandig je te veel op de prijs te focussen. Waarom niet? Omdat de inhoud van de verzekering een stuk belangrijker is. Hoe goedkoper een autoverzekering is, des te minder er gedekt wordt.

3. Wat wordt er precies gedekt?

Een vergelijkingssite helpt jou om verschillende autoverzekeringen makkelijk en snel met elkaar te vergelijken. Wij adviseren jou echter wel om de tijd te nemen voor het maken van een vergelijking. Het gaat namelijk wel om jouw auto. Kijk daarom ook goed naar de inhoud van een verzekering. Wil jij uitsluitend een WA-verzekering afsluiten? Zorg er dan voor dat je weet wat er gedekt wordt door zo’n verzekering. Vaak is dit enkel de schade die jij met jouw auto veroorzaakt aan andere personen of hun bezittingen. De kans is echter groot dat jouw auto hierbij ook schade oploopt. Met alleen een WA-verzekering wordt deze schade echter niet vergoed. Jij draait dan dus zelf op voor de kosten die gepaard gaan met de reparatie van jouw auto Wil jij er zeker van zijn dat ook de schade aan jouw voertuig vergoed wordt na bijvoorbeeld een aanrijding? Dan moet je een Allriskverzekering afsluiten. De dekking is in dat geval goed, maar er is ook een nadeel. Een Allriskverzekering is namelijk aanzienlijk duurder dan uitsluitend een WA-verzekering. Vraag jezelf dan ook altijd goed af wat in jouw situatie noodzakelijk is. Heb je dit helder in beeld? Sluit dan pas een autoverzekering af.

4. Hoe zit het met het eigen risico?

Bij een autoverzekering kun jij te maken krijgen met eigen risico. In het geval van schade draai jij dan zelf op voor het eerste deel van een bedrag. Dit is te vergelijken met zorgverzekeringen, waar ook altijd sprake is van een eigen risico. Veel autoverzekeraars werken ook met eigen risico. Ga er echter niet klakkeloos vanuit dat het eigen risico overal hetzelfde is, want dat is namelijk niet zo. Het eigen risico verschilt namelijk per verzekeraar of soms zelfs per dekking. Kijk daarom ook goed naar het eigen risico wanneer jij autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Op deze manier voorkom je dat jij straks voor verrassingen komt te staan. Sommige verzekeraars hanteren een lager eigen risico. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer jij de schade laat repareren bij een door de verzekeraar aangewezen schadeherstelbedrijf. Voor WA-schade geldt doorgaans geen eigen risico.