Hoe vind je de beste rechtsbijstandverzekering?

0
1034
beste rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering lijkt op het eerste gezicht niet perse nodig, maar kan ineens van groot belang zijn. Een juridisch geschil zit namelijk in een klein hoekje. Wanneer er zich iets voor doet is het fijn als er juridische hulp beschikbaar is. Een jurist of advocaat kan alleen honderden euro’s voor een paar uur werk kosten. Een rechtsbijstandverzekering is daarom altijd een goede optie. Deze verzekering kost jaarlijks immers minder dan de meeste uurlonen van een advocaat.

Maar waar moet je op letten om de beste rechtsbijstandsverzekering te kiezen? Lees vooral verder om erachter te komen hoe jij de beste rechtsbijstandsverzekering afsluit.

Soorten rechtsbijstandsverzekeringen

Er zijn verschillende soorten rechtsbijstandsverzekeringen. Allemaal dekken ze juridische hulp bij andere geschillen. Zo zijn er modules voor rechtsbijstand bij geschillen in het verkeer, arbeidsgeschillen met betrekking tot het inkomen en een module voor consument en wonen, om er maar een paar te noemen.

De meeste mensen kiezen er niet voor om alle modules af te sluiten, maar maken een evenwichtige keuze tussen de verschillende dekkingen. Het kan namelijk zomaar zijn dat een bepaalde module helemaal niet aansluit op jouw persoonlijke situatie. Bezit je zelf geen woning? Dan is er naar alle waarschijnlijk geen reden om een rechtsbijstandsverzekering consument en wonen af te sluiten. Hetzelfde geldt voor de module verkeer. Dit is een aanvullende dekking op je autoverzekering. Wanneer je niet over een auto beschikt heb je deze module vaak niet nodig. Daarom is het belangrijk om na te gaan welke modules gelden voor jou. Daarmee voorkom je dat je gaat betalen voor dekkingen die je niet nodig hebt.

Tot hoeveel is de dekking?

Elke rechtsbijstandsverzekering dekt de juridische kosten tot een bepaald bedrag. Zo kan je rechtsbijstandverzekering de kosten dekken tot een bedrag van 10.000 euro. Het kan ook een ander bedrag zijn afhankelijk van wat de verzekeraar aanbied en je eigen voorkeur. Bedenk wel dat alle kosten die je maakt boven het gedekte bedrag geheel voor jezelf zijn.

Mocht je in een juridische procedure verzeild raken dan lopen de kosten al gauw op. Een advocaat om je te vertegenwoordigen kost soms al honderden euro’s per uur. Met een paar uur werk zit je dus al snel aan die 10.000 euro. Gelukkig is het vaak zo dat verzekeraars bepaalde contracten hebben met juristen en advocaten, waardoor de prijs relatief laag blijft. Het nadeel hiervan is dat je vaak gebonden zit aan een bepaalde advocaat of jurist. Ook hiernaar dien je te kijken bij het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekeraar. Sommige verzekeraars geven je namelijk de keuze om in bepaalde gevallen zelf een advocaat of jurist uit te zoeken. Bekijk goed wat de voorwaarden hiervoor zijn, voordat je een rechtsbijstandsverzekering afsluit.

Gemakkelijk rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken

Natuurlijk is het vrijwel onmogelijk om zelf alle sites van verzekeraars af te gaan om de rechtsbijstandsverzekeringen te vergelijken. Dit gaat je alleen maar ontzettend veel tijd kosten en de kans dat je iets mist is aanzienlijk. Kies er daarom voor om gemakkelijk via een rechtsbijstandverzekering vergelijker rechtsbijstandsverzekeringen te vergelijken. Het enige wat je hoeft te doen zijn je voorkeuren en gegevens in te vullen. Een online vergelijker geeft jou vervolgens de beste optie aan rechtsbijstandsverzekeringen.