Zo vind je de stijl die bij jou past

0
535

Wil je in het nieuwe seizoen een nieuwe look aanmeten. Dan is het aan te raden om eerst eens te bekijken welke stijlen er allemaal zijn. Om vervolgens goed te bekijken hoe je nu eigenlijk en look vindt die aansluit bij wie jij bent als mens. Het is bovendien ook nog eens zo dat je look wel enigszins afhankelijk is van de situatie. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de vrije tijd en de professionele omgeving. Het is daarom goed om te bekijken wat er allemaal mogelijk is.

Het type mens

Om jouw look te bepalen is het goed om eerst eens bekijken wat voor soort mens je eigenlijk bent. Ben je iemand die het avontuur opzoekt of ben je juist iemand die meer thuis op de bank hangt? Ben je iemand die de wereld rond reist? Of is sport juist jouw hobby? Al deze dingen zeggen iets over wie je bent en de soorten items die goed bij jouw passen en jou goed kunnen staan. Het is dus ook belangrijk om eerst te bekijken wie je nu eigenlijk bent, om daar dan vervolgens een look bij te zoeken.

Voorbeelden die inspireren

Het is vervolgens slim om op zoek te gaan naar mensen die passen bij wie jij bent en waar jij voor staat. Kijk hoe zij zich kleden. Dit kan als voorbeeld dienen voor de kant die jij op moet gaan met jouw kledingstijl. Aan de hand van dit soort voorbeelden kan je een basis vormen. Daar kan je dan zelf een persoonlijke touch aan toevoegen door een paar net andere items of accessoires erbij aan te schaffen. Zo kan je zorgen dat je een goede en geslaagde look kan aanmeten, maar wel op je eigen manier.

Meer dan alleen de kleding

Het is ook belangrijk om naar meer dan alleen de kleding te kijken. Kijk ook naar hoe je er als mens uit ziet. Voor mannen is dat bijvoorbeeld dat je moet bekijken of je een baard draagt of niet. Vrouwen wegen hun make-up stijl mee in de keuze die ze maken. Het volledige plaatje moet natuurlijk bij elkaar kloppen. Het is slim om een volledige look voor jezelf te vinden, waarbij dus ook je persoonlijke verzorging wordt meegenomen om er zeker van te zijn dat je er echt op je best uitziet als je de deur uit gaat.

Juiste merk en winkel

Om het voor jezelf wat gemakkelijker te maken, kan het goed zijn om je te verdiepen in merken en winkels die verkopen wat jij mooi vindt. Wanneer je je aan bepaalde merken en verkopers vasthoudt, dan kan je er zeker van zijn dat je vaker goede items vindt om je garderobe mee aan te vullen. Bedenk je immers dat je nooit klaar bent met het kopen van kleding en het perfectioneren van je stijl. Kijk ook of je af en toe een nieuw merk kan toevoegen om te zorgen dat alles fris en vernieuwend blijft. Dit is altijd een goed idee.