Lip filler vs. lip flip: wat is het verschil en welke is jouw perfecte match?

0
98
Resultaat lipfiller  of lip flip

Droom je van vollere lippen, maar weet je niet zeker of je voor een lip filler of een lip flip moet gaan? Geen zorgen, je bent niet de enige! In dit artikel leggen we de verschillen tussen lip fillers en lip flips uit, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

1. Wat is een lip filler?

Lip fillers zijn injecties met een hyaluronzuur-oplossing die direct in de lippen worden geplaatst. Het doel van een lip filler is om volume toe te voegen, asymmetrie te corrigeren en de vorm van de lippen te verbeteren. De behandeling is snel, vaak binnen 30 minuten voltooid, en de resultaten zijn vrijwel direct zichtbaar.

Lip fillers zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een duidelijke en directe volumevergroting van hun lippen. Als je bijvoorbeeld asymmetrie wilt corrigeren of echt die volle, voluptueuze look wilt bereiken, zijn lip fillers waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

2. Wat is een lip flip?

Een lip flip is een minder ingrijpende procedure waarbij kleine hoeveelheden botox worden geïnjecteerd in de spieren rondom de bovenlip. Deze injecties zorgen ervoor dat de spier ontspant, waardoor de bovenlip lichtjes naar buiten draait. Dit geeft de illusie van vollere lippen zonder daadwerkelijk volume toe te voegen.

De lip flip is perfect voor mensen die een subtiele verbetering willen zonder volume toe te voegen. Het is ook een goede optie als je wilt testen hoe je eruitziet met vollere lippen voordat je besluit om voor fillers te gaan.

3. Hoe kies je tussen beide?

De keuze tussen een lip filler en een lip flip hangt af van je persoonlijke wensen en doelen. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

  • Verwachte resultaten: Wil je een opvallend verschil of een subtiele verbetering? Voor een duidelijke volumetoename is een lip filler ideaal, terwijl een lip flip een natuurlijker resultaat biedt.
  • Duur van het effect: Lip fillers hebben een langer aanhoudend effect (6-12 maanden), terwijl een lip flip doorgaans 3-4 maanden meegaat.
  • Kosten: Overweeg je budget. Een lip flip is vaak een goedkopere behandeling, omdat er minder injecteerbaar product nodig is.
  • Comfort en hersteltijd: Beide procedures zijn relatief snel en hebben weinig hersteltijd, maar persoonlijke comfort voorkeuren kunnen je keuze beïnvloeden.

4. Professionele consultatie

Bij het kiezen van de juiste behandeling is het cruciaal om een professionele consultatie te hebben. Klinieken zoals de Sarasin Clinic bieden deskundig advies en gepersonaliseerde behandelingen om ervoor te zorgen dat je de resultaten krijgt die je wenst. Tijdens een consultatie kunnen specialisten je gezicht analyseren, je wensen bespreken en je helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw behoeften.