Hoe combineer je verschillende interieurstijlen?

0
380

Er zijn verschillende soorten interieurs te kiezen voor jouw woning. Zo kan je voor een landelijk interieur gaan, of je kiest voor modern. Wanneer je voor modern kiest, dan kan je bijvoorbeeld ook weer voor minimalistisch kiezen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Het is echter ook zo dat je de zaken met elkaar kan combineren. Je neemt dan verschillende elementen van verschillende stromingen en maakt daar een mooi geheel van. Het is dan alleen wel belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Dit doe je op de volgende manier het best.

Strakke wanden en vloeren

Wil je een moderne touch geven aan je interieur? Dan is het slim om dat via de vloeren en de wanden te doen. Die maak je dan lekker strak. Zo ziet het er mooi en modern uit. Dit is ook een goede manier om het minimalistisch te houden. Het fijne hieraan is dat je dan niet perse gebonden bent aan dezelfde strakke keuze voor de andere elementen. Zou je dat omgedraaid doen, dan is dat wel zo. Begin daarom altijd bij een mooie strakke vloer, bijvoorbeeld een gietvloer en combineer dit met strakke wanden.

Nuances met de deuren leggen

Wanneer je vervolgens een leuk accent wilt leggen, dan doe je dat met de deuren die je kiest. Je kan natuurlijk ook voor strakke en moderne deuren kiezen. Je kan de strakke vloer echter ook goed combineren met een klassieke deur. Ook een landelijke look voor de binnendeuren is geen enkel probleem wanneer de rest van de woning wat meer modern is ingericht. Dit gaat zelfs heel goed samen en komt zelfs al wat dichter tegen het industriële aan te liggen. Dat is dan ook gelijk weer mooi, want dat helpt je ook bij de volgende stap die je gaat zetten.

Kiezen voor industriële meubelstukken

Wanneer je de vloer en de deur hebt gekozen, dan kan je ook met het inrichten van je woning beginnen. Het fijne is dat de industriële interieurs vaak de verbinding tussen strak en klassiek of landelijk kunnen vormen. Daarom is het zeker ook slim om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is met bijvoorbeeld mooie industriële tafels en stoelen of banken. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je er een mooi geheel van maakt, ook al heb je gekozen voor elementen uit verschillende stijlen. Dit maakt het ook wel heel aantrekkelijk.

Hulp van een specialist

Het is wel slim om goed te werk te gaan als je stijlen wilt combineren. Pak je het goed aan, dan kan het er wel heel mooi uitzien. Pak je het echter verkeerd aan, dan kan het ook al snel zo zijn dat het helemaal misgaat. Dan is het dus waarschijnlijk wel ook een beter idee om dit met de hulp van een interieurspecialist te doen. Die weet de juiste elementen bij elkaar te zoeken om de stijlen gewoon goed met elkaar te combineren. Het is de moeite waard om dus met deze kenners te gaan werken.