Nederlanders besteden te weinig tijd aan vakantievoorbereidingen

0
1079
blog placeholder

Nederlanders gaan niet goed voorbereid hun vakantie tegemoet. Dit blijkt uit onderzoek van Corendon Vakantie dat werd gehouden onder meer dan 1100 vakantiegangers. We plannen niet goed, vergeten onze spullen en pakken onze koffer in no-time in.

Koffer pakken

Uit het onderzoek van Corendon blijkt dat bijna de helft van de reizigers hun koffer en handbagage koffer pakt zonder lijstje met wat ze mee willen nemen. Een even groot aantal Nederlanders begint met het pakken de dag voor de reis of zelfs op de dag van de reis. Er zijn ook mensen die de ingepakte koffer al langer dan een week heeft klaar staan, maar dat gaat om slechts 4 procent. Bijna geen één Nederlander doet langer over het pakken van de koffer dan dertig minuten, waarvan de vrouwen langzamer zijn dan mannen. Eén tiende van de Nederlandse pakt de koffer zelfs al in minder dan een kwartier.

Vergeten items

Reizigers die zo snel hun koffer kunnen inpakken overschatten zichzelf soms. Waar ze denken dat ze minder dan een half uur nodig hebben voor het inpakken, vergeten ze aan de andere kant wel eens een aantal dingen. De spullen die het meest worden vergeten zijn tandenborstels, opladers, zonnebrillen en zonnebrandcrème. Misschien is zo’n lijstje toch wel handig, niet?

Dierbare huisdieren

Gelukkig weten wij Nederlanders wel prioriteiten te stellen en zorgen we er wel voor dat onze dierbare viervoeters het aan niets ontbreekt. Helaas voor hun worden ze meestal wel altijd achtergelaten, maar ongeveer driekwart van de Nederlanders laten hun huisdieren tijdelijk bij vrienden of familie logeren. 22 procent van de huisdieren moet wordt naar een pension gebracht.

Vliegreizen

Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan niet langer dan vijf uur in een vliegtuig te willen zitten, wat duidelijk te zien is aan de gewilde vakantielanden als Turkije, Spanje en Griekenland. Iets minder dan één derde laat weten het niet erg te vinden om langer dan 10 uur te vliegen. Deze groep reist het liefst af naar Dubai en Curaçao.