Zalmsalade maken, een lekker recept!

0
1100
blog placeholder

Zalmsalade maken is niet moeilijk. Het is altijd lekker om een zalmsalade op tafel te zetten. Dit recept voor zalmsalade kan ook prima als hoofdmaaltijd dienen als je iemand te eten krijgt. Dien het dan op met stokbrood en roomboter. Voor een recept voor zalmsalade heb je de volgende ingrediënten nodig:

Een groot blik rode zalm
4 tot 6 hardgekookte eieren
4 tot 6 eetlepels mayonaise (of meer naar smaak)
1 halve eetlepel ketchup
1 fijngesneden ui
Mespuntje mosterd
Een paar zoetzure augurken in kleine stukjes gesneden (niet te veel)
Zwarte peper

(eventueel een paar gekookte aardappels in blokjes gesneden tevoegen)

 

Zalmsalade maken, hoe doe je dat?

Neem een grote schone schaal en maak het blik zalm open.Laat de zalm even uitlekken in een vergiet en gooi de zalm in de schaalBreek met een vork voorzichtig de stukken zalm los en vis de graad eruit (de graad is wel zacht en die kun je gemakkelijk fijnprakken, maar zonder graad is het lekkerder)Pel de hardgekookte eieren. (Ze moeten afgekoeld zijn.) En snijdt ze in kleine stukjes.Gooi de fijngesneden eieren, de gesnipperde ui, en de stukjes augurk door de zalmRoer alles door elkaar en voeg de mayonaise, ketchup en het mespuntje mosterd toeVoeg er de gekookte aardappel blokjes aan toe (als je dat lekker vindt)Strooi de zwarte peper over de saladeSmaak kun je eventueel naar smaak toevoegen, maar meestal is dat niet nodig

(eventueel een zure appel in blokjes gesneden toevoegen)

Persoonlijk ben ik niet dol op stukjes appel door een zalmsalade maar anderen vinden het juist een heel lekkere variatie. Dat is een kwestie van smaak en ook een kwestie van proeven.

 

Garneer de salade met stukjes tomaat en met plakjes gekookt ei en plakjes augurk. Een beetje sla op het brood leggen en dan de zalmsalade erop scheppen, smaakt ook erg aangenaam. Dien de zalmsalade op met vers stokbrood en roomboter. Bon apetite!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here