Wii fit, game of fitness programma?

0
1274
blog placeholder

Als je de Wii fit nog maar kort hebt is het erg leuk en nogal verslavend. De oefeningen zijn leuk en als je de oefeningen waar je van gaat zweten afwisselt met ontspanningsoefeningen, ga je je al snel fitter voelen. Ook is het met de Wii fit makkelijker om gewicht te verliezen als je dagelijks oefent. Als je vooruit gaat unlock je steeds meer nieuwe Wii fit oefeningen, die steeds wat moeilijker worden.
 

BMI en Wii fit

Elke keer als je Wii fit gaat spelen, kun je een bodytest doen. Je gewicht wordt dan gemeten en ook je BMI (Body mass index). Je hoeft je niet dagelijks te wegen. Feitelijk is wekelijks wegen beter omdat je dagelijks van gewicht kunt wisselen door vocht vasthouden of andere eenvoudige oorzaken. Dit betekent lang niet altijd dat je aangekomen bent maar het kan wel antimotiverend werken als je een pondje zwaarder bent als de dag ervoor, terwijl je juist zo goed bezig bent. Probeer dus om je niet dagelijks te wegen op de Wii (ook niet op een andere weegschaal), maar liever wekelijks. De Wii fit houdt een grafiek bij van je gewicht. Ook houdt Wii fit bij hoeveel minuten je gesport hebt in totaal, en hoeveel per dag. Probeer dagelijks 30 minuten oefeningen met de Wii fit te volbrengen. Omdat de oefeningen goed gevarieerd zijn, zul je zeker fitter worden en je conditie zal binnen korte tijd een stuk verbeteren als je dagelijks sport met de Wii fit.  Als je overgewicht hebt, zal je Mii poppetje voor de Wii ook dikker zijn om te zien. Hoe zwaarder je bent, hoe dikker je poppetje, en andersom. Hoe meer je afvalt, hoe slanker je Wii poppetje wordt, en andersom.

Wii fit, welke sporten heb je allemaal?

Bij de oefeningen heb je het balansboard nodig. Behalve voor joggen.

Ontspanning:

Yoga (15 verschillende yoga oefeningen)
 Balansgames balansoefeningen voor evenwicht (9 oefeningen), heading (voetbal koppen) ski slalom, ski jump, balance bubble, enzovoorts.

Inspanning:

Muscle Workout (spieroefeningen) 15, allerlei soorten spieroefeningen om leniger te worden
Aerobics, hula hoop, step basics, jogging, rythm boxing, enzovoorts.

Bij alle oefeningen heb je verschillende gradaties, de oefeningen worden steeds moeilijker naarmate je vordert.  Het is soms echt inspannend en als je (bijvoorbeeld tijdens het joggen) moe wordt kun je op het + teken van de Wii remote klikken en even pauzeren. Je Wii poppetje blijft trouwens stilstaan zodra jij ook stil blijft staan. Alle oefeningen spelen zich af in het virtuele wereldje van de Wii fit. Tijdens joggen ren je door een virtueel landschap over virtuele paden en straten. De lucht is blauw, je hoort vogeltjes zingen en het gras is groen. Als je ver gevorderd bent kun je ook joggen zonder dat je naar de Wii kijkt, bijvoorbeeld gewoon terwijl je tv kijkt. De controller houdt dan toch bij hoeveel je al gelopen hebt. de controller moet je bij joggen in je broekzak of hand dragen zodat je stappen gemeten kunnen worden.
 

De Wii fit is absoluut geslaagd in de opzet om een game te maken waarbij je echt bewegen moet. Het bevat een goed opgezet fitness programma waarmee je echt aan je conditie werken kunt. Ook de tips die de Wii fit trainers geven zijn goed en waardevol. Vergeet niet om zo nu en dan ook buiten te sporten. En hou er rekening mee dat iedere sport na een tijdje wel doorzettingsvermogen vergt. Als het nieuwe eraf is wordt het moeilijker om consequent elke dag je Wii fit programma te volgen, maar als je het wel doet is het weer leuk zodra je eraan begonnen bent. Ik ben zeer enthousiast over de Wii fit en kan het iedereen aanraden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here