Wie is Memphis Depay

0
3649
blog placeholder

Memphis Depay

Memphis wordt op 13 februari 1994 te moordrecht geboren. Zijn moeder is van Nederlandse afkomst en zijn vader van Ghanese. Toen Memphis 4 jaar was scheidde zijn ouders en het contact met zijn vader verwaterde. Inmiddels heeft de jonge voetballer geen contact meer met zijn vader en heeft hij er daarom voor gekozen om niet zijn achternaam, maar zijn voornaam te dragen op zijn voetbalshirt.

Het begin

De voetbalcarrière van Memphis is begonnen bij de lokale voetbalclub VV Moordrecht, op zijn negende begon hij te voetballen voor de club Sparta. Hierna werd de voetballer in het seizoen 2006/2007 op 12-jarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van PSV. Nog geen 5 jaar later werd Memphis door de coach Fred Rutten ingezet als stagiair bij de selectie van PSV met rugnummer 22. Het debuut van de getalenteerde voetballer vond in dat zelfde seizoen plaats in de hoofdmacht in de tweede ronde van de KNVB beker 2011/2012 tegen VVSB. In deze wedstrijd scoorde hij 2 maal. Op 26 februari maakte hij zijn debuut in de competitie in de wedstrijd tegen Feyenoord. In het seizoen 2011/12, zijn eerste seizoen, speelde Memphis 8 wedstrijden.

Het seizoen hierna, 2012/2013, speelde Memphis in de a-selectie van PSV maar liefst 20 wedstrijden. In 2013/2014 vertrok teamgenoot Dries Mertens naar een andere club en nam Memphis diens plaats als linkeraanvaller over. In dit seizoen liep hij een barst in zijn oogkas op na een elleboogstoot in de wedstrijd tegen Vitesse.

Interlandcarrière

Inmiddels is Memphis een bekende voetballer en speelt hij in 2014 mee voor Oranje tijdens het WK in Brazilië. Hiervoor speelde de voetballer al het Europees Kampioenschap voetbal onder 17 en versloeg hij met zijn team Duitsland onder de 17 waardoor zij het EK voetbal onder 17 wonnen. Van de 5 doelpunten tijdens de finale, scoorde Memphis er 1.

In 2013 werd de voetballer al geselecteerd door bondscoach Cor Pot voor het Europees kampioenschap onder 21, hiervoor speelde Memphis niet eerder een wedstrijd voor Jong Oranje. In een oefenwedstrijd tegen Jong Australië maakte hij, in de basisplaats als linksbuiten, zijn debuut voor Jong Oranje.

WK debuut

Onder bondscoach van Gaal, debuteerde Mephis Depay, in oktober 2013, in het Nederlandse elftal. Dit deed hij in het WK-kwalificatieduel tegen Turkije. Begin mei 2014 begon hij aan een trainingsstage in Hoenderloo, om daar voorbereid te worden op het wereldkampioenschap. Waarna de voetballer eind mei definitief wordt opgenomen in de selectie voor het Wereld Kampioenschap 2014. Memphis Depay maakte zijn WK-debuut op 18 juni 2014 in de tweede groepswedstrijd tegen Australië. In deze wedstrijd scoorde Memphis het bepalende en winnende doelpunt en werd hij de jongste doelpuntenmaker op het WK ooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here