Welk maatpak moet ik wanneer dragen?

0
899
blog placeholder

Ten eerste Het Aller belangrijkste; Draag waar je je prettig in voelt want dat straal je ook uit!

En; een maatpak zit altijd het beste!

Sollicitatiegesprekken:
Draag een effen maatpak met een uni shirt en een rustig ogende das. Zorg ervoor dat alles verzorgd over komt. Een gestreken hemd, de pantalon geperst en het jasje zonder kreuken. Vergeet niet om de schoenen te poetsen.
 
Dagelijkse zakelijke beslommeringen:
Tegenwoordig hoeven niet veel mensen meer in pak te verschijnen op de werkvloer maar wij adviseren toch altijd om minimaal in een combinatie aan te treden of in ieder geval een jasje bij de hand te hebben. Het kan zomaar zijn dat er spontaan een klant verschijnt of dat je met spoed naar een belangrijke bijeenkomst moet. Het is dan wel gepast om niet in pull-over of alleen in hemdsmouwen te verschijnen.
 
Belangrijke zakelijke bijeenkomsten:
Afhankelijk van de graad van importantie van de bijeenkomst adviseren wij om altijd in pak of combinatie te verschijnen. Tegenwoordig is een das niet altijd meer een vereiste maar zorg dat je er één bij je hebt voor het geval dat.

Informele bijeenkomsten:
Een katoenen pak of een chino met een sportjasje en een mooi shirt zijn ideaal om naar dit soort gelegenheden te dragen, draag vooral geen das maar zorg ervoor dat alles goed op elkaar is afgestemd en dat je niet te overdressed bent.

Formele gelegenheden:
Draag een goed pak met een mooi shirt en een dito das. In de zomer is een linnen kostuum de ideale partner in de winter zijn dit de wollen kostuums. Zomers zijn lichte kleuren acceptabel en ’s winters donkere tinten.

Heb je een huwelijk?
Let dan goed op wat de dresscode is. Met black tie is het zaak ervoor te zorgen dat er een goede smoking wordt gedragen met hierbij een wit shirt met blinde sluiting en beau tie. Draag onder de smoking geen afgetrapte schoenen, maar een paar mooie lakschoenen of in ieder geval een zwarte gladde schoen, schoenen zetten de puntjes op i. Draag daarbij een riem in dezelfde kleur als de schoenen. Maak het geheel af met zwarte zijden sokken, draag sokken die bij het maatkostuum passen en vermijdt ‘leuke’ prints.

Tot Slot:

Indien je onzeker bent over dresscode, raden wij je aan om tiptop aan te treden. Een kledingstuk afdoen zoals een das is makkelijker dan er geen aan of bij je te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here