Welk eten is goed voor de huid?

0
1033
blog placeholder

Dat ‘gezond eten’ belangrijk is om je lichaam optimaal te laten functioneren, weten we allemaal. Maar wist je ook dat wat je eet direct invloed heeft op je uiterlijk en je humeur? Wil je mooie sterke nagels, een puistloze stralende huid, een jong uitziend gezicht, glanzend en stevig haar en een goed humeur? Eet dan veel van onderstaande voedingsmiddelen!

Noten

Probeer iedere dag een handjevol noten te eten, omdat je op deze manier gezonde vetten binnenkrijgt. Ja je leest het goed; gezonde vetten. Deze vetten beschermen het natuurlijke collageen van je huid (dat wat de huid jong houdt) en zorgen voor een gezond en stralend uiterlijk. Noten bevatten veel vitamine B, die celvernieuwing bevordert en zorg voor een gladde, rimpelloze huid. Maar let er wel op dat je er niet te veel van eet, want je wilt natuurlijk niet alleen aan je huid denken maar ook aan je lijn!

Groenten en fruit

We hebben allemaal talloze keren gehoord dat groente en fruit goed voor ons is, en niet voor niks! Wanneer fruit of groente vitamine C bevat, zal je niet alleen sneller genezen bij ziekte, maar zal je ook merken dat je huid veel sneller herstelt en glanst. Daarnaast voorkomt het rimpels, pigmentvlekken en andere ouderdomsverschijnselen. Vitamine C komt voornamelijk voor in citrusvruchten en in heel donkere groente, zoals broccoli en spinazie.

Zalm en tonijn

Zalm en tonijn bevatten beide de ongekend populaire Omega 3 vetten, die vaak ook in capsules verkocht worden omdat ze absoluut wonderen verrichten voor de huid. Ze bevatten tevens veel vitamine D, hierdoor ziet de huid er jeugdig uit en gezond uit. Veel beroemdheden zweren bij zalm en tonijn, en het resultaat mag er zeker zijn.

Yoghurt

Yoghurt bevat veel vitamine B, en zorgt voor een glanzende huid en mooi haar dat glanst. Het helpt tevens huidsverslapping tegengaan.

Water

Water voert gifstoffen af en zuivert en hydrateert het lichaam vanbinnen. Gifstoffen zorgen voor vroegtijdige huidveroudering en een vermoeid gevoel, dus het is van groot belang dat dee snel afgevoerd worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here